USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Електронний квиток» у тролейбусах Луцька: переваги чи марнотратство

19 Грудня 2016 19:00
У тролейбусах Луцька почнуть встановлювати техобладнання для електронної оплати проїзду вже в січні 2017-го, так, восени новий принцип оплати вже буде діяти. Втім, такі зміни депутати міської ради називають невдалим експериментом. Кажуть, це марнотратство бюджетних коштів.

Вже в березні 2017-го року, прогнозують посадовці Луцької міської ради, нова система має запрацювати, адже тендер на закупівлі обладнання відбувся, а з січня почнуть встановлювати обладнання.

Нагадаємо, ще на початку цього року директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк пропонував програму розвитку підприємства.
Згідно з нею, система електронної оплати за квитки мала вартувати 10-11 мільйонів гривень. Втім, у міськраді ухвалили програму розвитку підприємництва та транспорту, в якій передбачено на це 3,5 мільйона гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЛПЕ «РОЗВЕЛО» БЮДЖЕТ НА 100 ТИСЯЧ

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко прокоментував, що встановлення такої системи має свої плюси.

«Тендер закупівель уже відбувся. За січень-лютий техобладнання має бути встановлено, а в березні розпочне функціонувати. Це дасть три нових позитивних моменти. Перше, тролейбуси буде видно онлайн в інтернеті, що дозволить слідкувати за графіком руху. Друге – автоматичне озвучення зупинок, адже водії часто нехтують цим. Також буде облік та контроль, зокрема ми знатимемо скільки їздить пільговиків й стільки коштів будемо відшкодовувати для ЛПЕ», - пояснює Григоренко.
Зі слів посадовця, аби не було корупції, то квитки видаватимуть усім, навіть пільговикам, тільки останнім безплатні. Також Сергій Григоренко вважає, що новий принцип розрахунку не дасть можливості кондукторам класти собі в кишені гроші за продаж квитків. Більше того, додає посадовець, що контроль на лініях здійснюватимуть не працівники ЛПЕ, а незалежна від них організація.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛПЕ ЙДЕ ДО БАНКРУТСТВА ШЛЯХОМ ДКП «ЛУЦЬКТЕПЛО»

Втім, великого оптимізму щодо нововведень не вбачає депутат Луцької міської ради Григорій Пустовіт. Ба більше, обранець громади такі ініціативи оцінює як марнотратство бюджетних коштів.
«Для того, аби підприємство почало ефективно працювати, кожен повинен якісно виконувати свою роботу, починаючи від касирів та водіїв і закінчуючи керівництвом. Не варто себе марно обнадіювати, тим, що електронний квиток значно покращить ситуацію на ЛПЕ. Кажуть, касири не зможуть обманути валідатор, втім, якщо керівники ЛПЕ досі не налагодили систему, аби касири не обманювали, то передавати квиток будуть і надалі.

Звісно, валідатор – річ потрібна, але на рівні всієї держави. Втім, ми біжимо поперед потяга. У нас же експериментальна версія, коли ж буде система загальнодержавна, то нашу доведеться теж змінювати на стандартну. А це все додаткові витрати з бюджету. Пригадаймо, як два тижні з Привокзального району не їздили тролейбуси, бо була порвана лінія і її не могли вчасно відновити, але тепер в усіх тролейбусах будуть сучасні валідатори. Краще замість таких нововведень - привести до ладу електромережі», - коментує ситуацію Пустовіт.

Також депутат наголошує, що розмови про чіткій облік пільговиків – показник непрофесійності чиновників, мовляв, з міської казни щороку на це виділяють кошти й постає питання – на що. Зауважимо, що цього року вже виділили 20 мільйонів гривень.

Новаторство чи марнотратство – думки у посадовців та депутатів розходяться.

Тим часом, коли гроші витрачають на новації, працівникам не вистачає на зарплати, на це знову кошти беруть з кишень місцевих платників податків: з бюджету Луцька виділили 1,4 мільйона гривень на зарплату працівникам ЛПЕ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Лучанка Показати IP 19 Грудня 2016 19:17
Тролейбуси й так їздять в більшості згідно графіку, крім того дійсно багато пільговиків, тому ефективність системи сумнівна. А от щодо маршрутних таксі - було б саме те, що потрібно, бо вони їздять як їм заманеться ще й плату хочуть збільшити. Був би валідатор - видно було б їх роботу.
Лучанин Показати IP 19 Грудня 2016 19:28
На наші тролейбуси без сліз не глянеш.. Де ті мільйони гривень, про які йдеться у статті??? Луцьк – один з самих маленьких і компактних обласних центрів, тут вирішити питання доріг і транспорту немає що! Припиніть дурити людей і мати їх за ніщо, коли ви вже нагребетеся, с*чі сини!!!
Коля Показати IP 19 Грудня 2016 19:47
Це великий +,і хай проїзд всі платять!!!,так як в депо люди місяцями не отримують зарплати,її тирять ці К:озли що у краватках
555 Показати IP 19 Грудня 2016 19:51
Однозначно, марнотратство І ще один спосіб хоч щось стирити з бюджету допущеним до нього. Я постійно користуюся тролейбусом і запрошую пана Григоренка пересісти з авто на тролейбус -може тоді він не буде заявляти "... Сергій Григоренко вважає, що новий принцип розрахунку не дасть можливості кондукторам класти собі в кишені гроші за продаж квитків".Ото найшов НАЙБІЛЬШИХ КОРУПЦІОНЕРІВ. Думати корисно деколи навіть депутатам. Я не працюю в ЛПЕ .
пасажир Показати IP 19 Грудня 2016 20:01
більшість тролейбусів так брязчать на вибоїнах, що зається ось-ось розваляться. замість реставрації або оновлення тролейбусного парку вигадують креативні навороти. але ж більшість пасажирів -пенсіонери...
небайдужа Показати IP 19 Грудня 2016 21:02
Я думаю що переважна більшість лучан погодиться як би тролейбуси були як у ближчих сусідів поляків то це було б доречно а ті зламки що ледь дихають давно пора на металобрухт і крапка Як би менше крали б то в рік по одному чи два новеньких можна було б придбати і так за 10 років обновити парк але ж кому це треба ?
Санчез Показати IP 19 Грудня 2016 21:28
Спочатку потрібно . щоб платили ВСІ.А пільговикам хай накинуть по 50-60 грн до пенсії...Бо багато бабусь не їздять, а їм лишні копійки не завадять...
Тратцтво Показати IP 19 Грудня 2016 22:34
Громадо! Треба заборонити цим заступникам гратися я дітям, використовуючи гроші платників податків. Підтвердження того чорна дошка - европейський прогрес у центрі міста на зупинці біля універмагу демонструе цей "прогрес". І тут з єлектронним квитком пограються, пограються. Поотратять мільйони.Попортять людям громади нерви. І підуть. Так що це марнотрацтво.
Смл Показати IP 20 Грудня 2016 00:03
Зробий електрони пластикови а пенціонері треба щоб дали депердамент вираховують Так краше багато так казали і варшави і брест імоскви і кожного де таких метро держава вигидно гроши є постийно і вожможно новий купляти тролейбуси а ні б/у .
Торі до Смл Показати IP 20 Грудня 2016 09:42
набір слів... називається - догадуйтесь люди, що я хотів сказати...
Лучанин Показати IP 20 Грудня 2016 02:52
Якби знати що така система буде встановлена державою найближчим часом, то тоді було б марнотратством, можливо. Але всім, як пасажирам, так і чинушам, необхідно знати скільки і яких категорій пасажирів перевозиться транспортом, як тролейбусами, так і автобусами (маршрутками). Так систему необхідно встановити на весь громадський транспорт. Немає іншого шляху щоб порахувати. Тоді буде зрозуміло скільки кому і що треба компенсувати і яка має бути вартість квитка і на яких маршрутах. Це розумне вкладання грошей, інше питання хто скільки на цьому хоче собі покласти в кишеню, але це справа правоохоронних органів.
Анонім до Лучанин Показати IP 20 Грудня 2016 08:24
Якщо говорить, що марнотратство то значить в схемі, а схема дуже проста: кількість пільговиків ніхто не рахує, потім рано чи пізно гроші держава відшкодовує, але суми видумані, разом з тим тримає ЛПЕ в бідноті щоб ніхто не запідозрив. Правильно було б виділяти гроші пенсіонерам, за які вони б платили за проїзд. Бо навіть в цій схемі контролю вже бачу диру.
МВС Показати IP 20 Грудня 2016 08:10
Водоканал - крадуть,спецкомунтранс - крадуть,ще до Романюка доберіться і будуть вам нові тролейбуси і т.д. і т. п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus