USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У міськраді розкритикували програму розвитку ЛПЕ

13 Червня 2016 17:09
На недоліки програми розвитку Луцького підприємства електротранспорту на 4 роки вказали у бюджетній комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 13 червня.

Програму розвитку Луцького підприємства електротранспорту на 2016-2020 роки презентував директор підприємства Ігор Грицюк. З його слів, програма на 4 роки передбачає оптимізацію збору виручки з пасажирів. Також у документі йдеться про капітальний ремонт тролейбусів (який не був закладений у вартість квитка), закупівлю нового електротранспорту та ремонт контактної мережі, що у місті зношена на 70%. Планують оптимізувати кількість пасажирів на зупинках та якісно надавати послуги, обліковуючи пільговиків та платних пасажирів. Також хочуть підлаштувати графіки руху тролейбусів під зупинки та пасажирів. Враховано, мовляв, досвід польських міст Варшави, Кракова та Любліна, а також українських Львова, Вінниці, Тернополя, Рівного та Києва.

Члени комісії піддали сумніву ефективність проекту програми. Так , депутат Григорій Пустовіт зауважив, що у документі надто велику увагу присвячують електронному квитку та контролю плати за проїзд – якщо їх ввести, мовляв, «ЛПЕ буде щасливе і заживемо, як при комунізмі». Він поцікавився, яким чином зможуть оплатити проїзд мешканці сіл чи інших міст, які не матимуть електронного квитка. Також його цікавило питання контролю за оплатою проїзду.

Ігор Грицюк розповів, що контролем займатиметься контрольно-ревізійна група, а валідатор залишатиметься у водія. Таким чином, пасажири з інших населених пунктів зможуть придбати квиток у кондуктора. Загалом, з його слів, на систему доведеться витратити 10-11 мільйонів гривень. Для порівняння, Львову це вартувало 10 мільйонів євро, Вінниці – 8,5 мільйона євро. На запитання депутатів про джерела фінансування, наприклад, ремонту контактної мережі, він відповів, що планують залучати частково бюджетні, а частково грантові кошти. Так, триває робота над залученням європейських грантів. Загалом на реалізацію чотирирічної програми необхідно понад 157 мільйонів гривень.

Члени комісії звернули увагу на недосконалість пропонованої системи обліку і контролю оплати проїзду.

Остаточне рішення щодо затвердження програми ухвалять під час сесії міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
не лучанин Показати IP 13 Червня 2016 17:27
а за ці євро скільки можна придбати рухомого складу! ? і чого в Києві не введено електронний квиток а в Луцьку в старезних тролейбусах... щось не вкладається....
Лучанин Показати IP 13 Червня 2016 17:42
Витрати побачили - Космос!!! Які доходи? Яка окупність програми? Чи гроші на вітер, а підприємство на протязі наступних 100 років - збиткове?! Так нафіга така кухня? Роздеребанити157 лімонів???
Лучанин Показати IP 13 Червня 2016 18:54
Коли лучани зможуть побачити оприлюднені розрахунки вартості проїзду в тролейбусах та маршрутних таксі щоб кожен сам міг перерахувати та визначити для себе хто і як кого дурить?
Лучанин Показати IP 13 Червня 2016 18:59
Відносно оплати проїзду не лучанами: а що, система оплати проїзду не передбачає розрахунок кредиткою і отримання квитка? І для чого кондуктор при електронній оплаті? Для оплати готівкою достатньо дати по пів ставки кондуктора водієві - раніше ж справлялися, чи зараз у всіх інвалідність?
ТТ Показати IP 13 Червня 2016 20:24
Вже 10 а то і більше років розвивають тролейбусне управління, ніяк ррозвинути не можуть, видно щось таки заважає, проте сам процес видно приємний, що на стільки розтягнуте задоволення. Лише про народ тут усі забули, який він отримує при цьому кайф.
мешканка Показати IP 13 Червня 2016 21:54
Хочуть довести рідприємство до банкрутства! А потім за безцінь продати Романюку! Тут все ясно а людей на вулицю а тролейбуси під забор .От і все Який там квиток яка там ліні гроші вкишеню і все!
я до мешканка Показати IP 14 Червня 2016 07:54
Кожен судить по собі. Не всі хапуги. Треба звільнити всіх кондукторів які половину грошей привласнюють і продавати талони як було колись.
Корінний лучанин Показати IP 13 Червня 2016 22:17
Давайте говорити про нагальні питання , які можна вирішити вже. Це дотримання графіку руху тролейбусів бо графіки порушуються. Зрозуміло, що про ПЕРЕСПЕКТИВУ також треба ДУМАТИ. Я буваю у РІВНОМУ і вже котрий раз пересвідчуюсь, що транспорт і ТРОЛЕЙБУСИ і МАРШРУТКИ ходять як ГОДИННИК. Я користуюсь громадським транспортом і у РІВНОМУ у маршрутці побачив , що водії возять пенсіонерів по ПОСВІДЧЕННЮ і , вибачте, ніхто ні на кого не свариться! ЧОМУ У РІВНОМУ ТАК, А У ЛУЦЬКУ НЕТАК? Це означає що у ЛУЦЬКУ міська влада, яка обрана лучанами НЕ ДБАЄ ПРО ЛУЧАН!!! РІВНЕ недалеко від Луцька, а яка РІЗНИЦЯ!!! Рівне розвивається не гірше за ЛУЦЬК, а можливо і краще. Біля автостанції у РІВНОМУ теж працюють приватні кіоски і ніхто їх не зганяє , як це хочуть зробити на АС-1 у ЛУЦЬКУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus