USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку звільняють головного художника: він припускає, що через скандальну забудову

21 Вересня 2016 17:00
Після невдалої спроби звільнити головного художника міста Ярослава Матвіїва через ліквідацію управління містобудування і архітектури, у міськраді вирішили скоротити посаду головного художника. І хоч, висловлюються депутати, до Матвіїва в Луцьку є чимало питань, але його звільнення збіглося в часі зі скандалом навколо забудови, яку активно лобіює один з депутатів.

Так, ще на початку літа управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області надало висновки планової перевірки роботи начальника управління містобудування та архітектури Леоніда Герасимюка та його заступника Ярослава Матвіїва. Під час цього виявили численні недоліки та порушення у роботі посадовців Луцької міської ради.

Однак на це у Луцькій міськраді повідомили, що порушення, знайдені в роботі посадовців управління містобудування і архітектури, не тягнуть навіть на мінімальну відповідальність.

А вже на сесію Луцької міськради 31 серпня цього року був винесений проект рішення у якому йшлося про ліквідацію управління містобудування та архітектури і створення департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини. Для більшої ефективності роботи відділ охорони культурної спадщини, який очолює Петро Троневич, мали б перевести у структуру новоствореного департаменту і збільшити статус керівника цього відділу.

Багато депутатів тоді припустило, що цей проект з’явився не просто так. Таким чином хочуть позбутися головного архітектора Леоніда Герасимюка та головного художника Ярослава Матвіїва.

Так, 19 вересня на своїй сторінці у мережі Фейсбук депутат міськради Ігор Поліщук опублікував документ, у якому йдеться про те, щоб виключити проект рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.2015 № 2\10 «Про затвердження структури виконавчих органів міської ради, загальної чисельності апарату міської ради та її виконавчих органів» з проекту переліку питань порядку денного 13-ї сесії міської ради.
«Цікавий поворот подій. На цій сесії мали знову протискати проект рішення про звільнення Леоніда Герасимюка та Ярослава Матвіїва, але, як бачимо, відмовились. Не назбирали голосів?», - йдеться у дописі Ігоря Поліщука.

А сьогодні, 21 вересня, у ЗМІ стає відомо, що 16 вересня 2016 року Луцький міський голова видав розпорядження «Про внесення змін у штатний розпис управління містобудування та архітектури Луцької міської ради у зв’язку зі змінами в організації праці посада заступника начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради, головного художника міста підлягає скороченню з 21 листопада 2016 року». Однак на момент розміщення цієї публікації на сайті міської ради цього розпорядження не було. Як пояснили у коментарі Інформаційному агентству Волинські новини у відділі кадрів міськради, «це не така вже й важлива новина, щоб публікувати її на сайті». Але, водночас, пообіцяли розглянути пропозицію журналіста все таки документ «вивісити» на сайті.

Власне бачення ситуації у коментарі виданню «Волинь24» розповів ще головний художник Луцька Ярослав Матвіїв.

«Почалося все ще з Театрального майдану. Я - не проти підземного переходу, але проти підземного базару і вантажного ліфта біля пам’ятника Лесі Українки», - стверджує Матвіїв. «Крім того, владика Михаїл хотів зробити кафе при вході в собор, а над туалетом – хотіли зробити багатоповерхову забудову. Це – абсурд. Всі мовчали, і я один фактично зарубав цю ідею», – розповідає Матвіїв про свою позицію.

Запевняє, що схожих питань – багато, і не завжди вдавалося зберігати нейтралітет і навіть – терпіння.

«Приходила якось до міського голови жінка, мала всі дозволи на кіоск, голова пообіцяв, що конструкцію не будуть зносити. Через кілька днів – зносять її кіоск з товаром. Мене запросили на депутатську комісію і я сказав, що неправильно прийняли рішення. Мені за це винесли догану. То виходить, що вже не можна і слова сказати, висловити свою думку?», – обурюється посадовець.

Чиновник каже, що винесення догани було першим кроком у намірі звільнити його за статтею. Проте керівництво не розраховувало, що Матвіїв подасть в суд на цю догану. Головний художник переконаний, що основна причина його скорочення – конфлікт навколо забудови на вулиці Ковельській, 17 в Луцьку.

«Я так зрозумів, Ковельська, 17 - це основне, за що вони мене... Заступник міського голови Тарас Яковлев та депутат Андрій Козюра, який лобіює цю забудову, змушували мене видати містобудівні умови... Всупереч кримінальному кодексу, генеральному плану, здоровому глузду, зрештою, я мав дати дозвіл на будівництво дев’ятиповерхового будинку навколо Старого міста... Це ж абсурд!».

«Вже ніяк не можуть зі мною впоратися, то вирішили скоротити посаду», – стверджує Матвіїв.
ЧИТАТИ ЩЕ: БУДІВНИЦТВО НА КОВЕЛЬСЬКІЙ: ЯК МОЖЕ ЗМІНИТИСЯ ОБРАЗ СТАРОГО ЛУЦЬКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Закон Показати IP 21 Вересня 2016 18:00
Ні Фурів, ні Литвиненко, ні Кривицький, ні Поха, ні Шиба до такої дурі не додумались, бо були розумними людьми і поважали Закони. І тільки Романюк, який боязливо сховався, виставивши Яковлєва, додумався до такого. До якої ж міри треба бути мстивим, захланним і хтивим в угоду шкурним інтересам ! Ну, Романюк піде на пенсію, а шо ж ти Яковлєв будеш через два роки робити? Матвіїв, подай ще раз до суду, бо як по другому їх заставити вчити закодавство.
Мутний Показати IP 21 Вересня 2016 18:07
Святий Ви наш головний художник а за чкв таки замлуги отримали мерса не останьоі моделі? А скільки квартир отримали за видачу дозволів забудовникам? Та за вами давно кримінальний кодекс плаче. Йшлиби ви тихенько з Богом допоки є така можливість.
Мутному до Мутний Показати IP 21 Вересня 2016 21:37
А шо кафе хоч біля собору? Бога згадуєш?
Лучанан Показати IP 21 Вересня 2016 18:26
Яковлєв - хватить гадити для міста !!!
Вітя Показати IP 21 Вересня 2016 18:41
Яковлева родив Романюк-гордовито-хамовито-наглого, але недовго йому лишилось, як не буде голови, то за цим хлопчиком закурить, і навряд хто схоче того слизняка на роботу взяти.
Гапон до Вітя Показати IP 22 Вересня 2016 00:21
Родив не Романюк, а соколовська.
Роддом до Гапон Показати IP 22 Вересня 2016 11:05
Від кого родила? Проясніть питання.
Пілат Показати IP 21 Вересня 2016 19:26
коментар було видалено
Пілат Показати IP 21 Вересня 2016 19:30
Самоучка -архітектор Яковлев! Ти скоро до скачешся бездарна слуга діда Романюка!!!
Пілат Показати IP 21 Вересня 2016 19:33
Вітя ти молодець! Ідеально мислиш і оцінюєш роботу цих дармоїдів !!
Пілат Показати IP 21 Вересня 2016 19:36
Цензура не спить! І цензуру буде гаплик!
Яковлєву Показати IP 21 Вересня 2016 19:59
Не ганьби іудейську громаду !
осбб Показати IP 21 Вересня 2016 20:00
Ярослав, тримайся ми за Тебе!
Пілат Показати IP 21 Вересня 2016 20:01
Мутний! Послухай ,що каже ЗАКОН!!
Мур Показати IP 21 Вересня 2016 20:12
Вітя молодець! Славік тримайся ! Тебе любить весь Луцьк!
Лучанин Показати IP 21 Вересня 2016 20:32
Ти бач,як те щеня Яковлев мутить воду.Але нехай знає,нічого даром не проходить.Сплетуть і йому лапті. Всьому свій час.
Колега Показати IP 21 Вересня 2016 21:21
Нема слів! Звільняти таких людей за професійне та дбайливе ставлення до міста - це верх корупціі і непорядності. І кого на іх місця запропонуєте? Ці люди з досвідом, завжди в роботі. І вони знають свою справу. "Звільнення" Льоні і Ярослава це виклик місту- про початок повного дерибану, несмаку і анархіі в плані забудови і концепціі розвитку міста. Хлопці, судіться з цими РомКозЯко. Вони невдячні. А ви стільки часу трудилися і для них. Рубайте правду в очі та змі. Те що вже прочитав вкотре переконало, що ви порядні люди. Дякую! І бережіть своє здоров'я. Шановні ЗМІ, підтримайте авторитетних професіоналів, які стримували прить вершників будівельного апокаліпсису Луцька.
укр Показати IP 21 Вересня 2016 21:23
головн архитектор приймае як , де мае бути , причому тут головн.художник. Що за посада? Попитайте в других арх. Немае художн. Викладають в худ. Училищах або малюють картини. Хай десь малюе. Заробив. Хорош.поплачте над вьюном.вже за 60хай внукив нянчить
111 Показати IP 21 Вересня 2016 21:31
модератор у матвиива?
Тетяна Показати IP 1 Жовтня 2016 00:15
Яковлєв?Прочитай про себе коментарі і якщо ще залишилась десь далеко маленька крапелька совісті -звільняйся!Більша половина жителів міста стане щасливішою.А Матвіїв і Герасимюк-професіонали!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus