USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У навчальні заклади Луцька хочуть повернути зброю

24 Вересня 2015 18:16
Малокаліберну навчальну зброю (малокаліберні гвинтівки) у загальноосвітні навчальні заклади Луцька пропонують повернути депутати міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань освіти, науки, культури та мови 24 вересня.

На розгляд депутатів запропонували звернення до Міністра оборони України, генерал-полковника Степана Полторака, Голови Товариства сприяння обороні України Віктора Тімченкова, Голови Волинської обласної організації Товариства сприяння обороні України Володимира Запорожченка, керівника Волинського обласного військового комісаріату, полковника Олега Галаки.

«Головною метою вивчення предмету «Захист Вітчизни» є розвиток особистості учнів, формування їх готовності до захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій. Відповідно до мети сформовано завдання предмета:

- підготовка молоді до захисту життя і здоров’я, забезпечення власної безпеки і безпеки інших людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу;

- підготовка молоді до служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, виконання військового обов’язку в запасі.

На основі визначених головної мети і завдань, та відповідно до Державного стандарту, предмет вивчається за трьома змістовими лініями:

-основи військової справи та військово-патріотичне виховання;

-основи попередження і захисту у надзвичайних ситуаціях;

-основи медичних знань, надання першої допомоги.

Особливої актуальності набувають ці завдання саме сьогодні. Армія потребує підготовленого резерву, і саме сучасна школа може забезпечити виконання цього завдання, адже на заняттях з даного навчального предмету 100 % допризовної молоді отримують початкову військову підготовку, формують почуття патріотичної свідомості та національної гідності.

Але на даний момент школи міста залишилися без навчально-матеріальної бази, яка б відповідала вимогам щодо викладання предмету «Захист Вітчизни». Навчальна бойова зброя (малокаліберні гвинтівки) протягом останніх 10 років поступово вилучалася із навчальних закладів. На сьогодні школи Луцька у своєму розпорядженні не мають жодної одиниці навчальної бойової зброї», - йдеться у проекті рішення, автором якого є депутат Павло Данильчук.

Член комісії Григорій Пустовіт на зауваження голови комісії Анатолія Пархом’юка щодо того, чи реально облаштувати кімнати для зберігання зброї в загальноосвітніх школах зазначив, що такі приміщення були фактично у кожній школі. Наразі пропонують відновити ці кімнати, що не є надто складним. З його слів, повернути зброю у школи потрібно. Водночас, він пропонував адресувати звернення лише до перших осіб (Міністра оборони та голови ТСОУ).

Члени комісії підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 24 Вересня 2015 21:59
Да, дітей в школах дуже багато є, тому зброя там вкрай необхідна! А для тих хто з головою дружить, скажу - дітям що таке зброя знати всерівно потрібно, але зараз є копії любих гвинтівок, пістолетів, автоматів які стріляють фарбою і можуть навчити стріляти, при цьому зробивши цей процес максимально безпечним!!!
Анонім Показати IP 24 Вересня 2015 22:58
Данильчук Безввдповвдальний, наглий та шльо д-ра політична і взагалі там де він ліпше піти щоб потім не смердіти як він...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus