USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перебування луцького судді на посаді вважають незаконним

23 Липня 2015 12:11
За одіозного суддю Віталія Ковтуненка, який судив волинських майданівців, «взялися» депутати Луцької міськради. Вони підготували звернення до керівництва держави, в якому наголосили на неправомірності перебування цієї персони на посаді судді Луцького міськрайонного суду.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 23-го липня.

Депутат Сергій Сівак закликав колег підтримати проект рішення, з яким хочуть звернутися до перших осіб держави, мовляв, Віталій Ковтуненко не має морального права представляти Феміду.



«На ваш розгляд виносимо проект рішення щодо неправомірності перебування судді Віталія Ковтуненка на посаді судді Луцького міськрайонного суду. Ми не можемо змиритися з тим, що у судовій системі перебувають такі одіозні постаті. Такі судді, як він, виносили постанови про арешти активістів Майдану. Раніше було засідання дисциплінарної комісії, втім, рішення по Ковтуненку відклали. Усе тому, що тут ідеться про родинні зв’язки. Брат його дружини, Смаколик, є членом Вищого адміністративного суду України. Він займається «кришуванням» цього судді. Ми не може цього пробачити.

Окрім того, нещодавно у Липинах цей суддя, фактично, захопив будинок за сміхотворну ціну та за 10 тисяч доларів його викупив. А вартість житла в рази вища. Тому важко вважати, що він одумався», розповів депутат.

Власниця будинку, Ольга, сказала, що суддя користується, окрім її колишнього житла, її ж речами: вилками, дитячими предметами, постіллю та іншим.



«Він вже почав там садити картоплю, навіть не маючи права на землю. Я прийшла забрати стару собаку, а він сказав мені дати гроші. Це дрібниці, але говорять про те, що він аморальний та впевнений у своїй безвідповідальності», сказала волинянка.

Той факт, що суддя веде себе аморально, підтвердили і громадські активісти. З їхніх слів, суддів складно притягнути до відповідальності згідно з правовими нормами, тому потрібно підтримати звернення до столичних владців. Водночас, присутні додали, що прокуратура відкрила провадження щодо завідомо неправомірно ухваленого рішення суддею Ковтуненком.

Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов закликав колег підтримати звернення.

«Звісно, питання, які стосуються суддів – завжди важко проходять. Втім, їх треба ухвалити», наголосив Осіпов.

Після дискусій депутати одностайно підтримали Проект рішення «Про Звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, заступника Генерального прокурора України Сакваралідзе Д.Г., Міністра юстиції України, голови Вищої атестаційної комісії суддів щодо неправомірності перебування Ковтуненка В.В. на посаді судді Луцького міськрайонного суду». Цей Проект рекомендують ухвалити депутатам під час чергової сесії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Суддя Дред Показати IP 23 Липня 2015 12:16
"Брат його дружини, Смаколик, є членом Вищого адміністративного суду України. Він займається «кришуванням» цього судді. Ми не може цього пробачити." Ну не починайте, не СМАКОЛИК, а СМОКОВИЧ... Суддів потрібно знати добре...
Штефан, Луцьк до Суддя Дред Показати IP 23 Липня 2015 13:32
Все сходиться. "SMOK" - Дракон, (польск.) Тобто, Драконович. Чи Дракула. Яке прізвище - такий і суддя.
А ндрій до Суддя Дред Показати IP 23 Липня 2015 13:35
По-моєму,прізвище це неістотно.Важливо,що це родич,який його кришує,що і породило в судді почуття вседозволеності і бескарності.
Сергій-Балка до Судд Показати IP 23 Липня 2015 13:59
Мова на комісії йшла саме за Смоковича Михайла Івановича, секретаря пленуму Вищого адміністративного суду України, котрий для Ковтуненка В. В. є швагром, тобто рідним братом дружини Можливо помилка сталась при викладі сюжету в інтернет.
Адвокат Показати IP 23 Липня 2015 14:42
А скажіть - лише один Ковтуненко виносив рішення по активістах Майдану? Чому зробили крайнім лише одного суддю? Ковтуненко, як на мене, одни з найбільш принципових та справедливих судів в Луцькміськрайонному судді. Та 99% відсотків майна на аукціонах продається за копійки. Давайте будем послідовними та будемо ламати всю систему, а не робити козла відпущення. А Сівак нехай розкаже скільки землі він хапнув і за скільки йому Вайман рота закрив. "Борець за природу" соломяний.
земелька до Адвокат Показати IP 23 Липня 2015 19:44
я не можу все казати, але сівак то непотріб, не тільки для балки, але і для луцька. Бере х.барі як лікар.
Cергій-Балка до Адв до Адвокат Показати IP 23 Липня 2015 23:35
Підтримую Ваше бажання бути послідовним. Ні не тільки Ковтуненко В.В. Громадськими організвціями прибалійських країн було складено список осіб "причетних до кровопролиття в Україні" Перші місця в списку займає Янукович з сімєю, далі ідуть Азарови, Арбузови, Захарченки,Клюєви і т. д. Наш герой всього лишень на 125 місці, Борнос Алла Валеріївна на 126 а Смокович Віра Іванівна, на 139. Так не він один,але чомусь ним "Іменем України" було ухвалено найбільше вироків в тому числі для Маї Москвич, Сергія Григоренка, Миколи Собуцького, Ігоря Гузя. А якщо формально підійти до цього питання , то Закон України "Про очищення влади" чітко вказує, що посадові особи (судді), які в період від 21 листопада 2013 р.по 22 лютого 2014 р.приймали рішення про досудове утримання під вартою, підтримували запити про попереднє увязнення, виносили обвинувачувальні вироки стосовно учасників , які брали участь у протестних акціях..., повинні бути відсторонені від від здійснення правосуддя.
Грім Показати IP 24 Липня 2015 08:52
Передвиборний ажіотажний піар депутатів!!!!! А ця дама хай думає що говорить у Ковтуненків дітей нема щоб брати дитячі предмети. Окрім того це низько грязно і огидно казати що вони сплять в іі постелі! До чого ви опустились люди!?
Справедлива Показати IP 24 Липня 2015 12:01
Доки будемо дозволяти процвітати свавіллю суддів, змін на краще для простих людей в країні не настане. Завдяки діям п.Сівака можемо сподіватись, що справедливість таки візьме гору. Звичайно, що багатьом не подобається, коли починають викривати їхні гріхи, тому і шукають яким би брудом облити борців за справедливість.
Що за брєдові ідеї Показати IP 24 Липня 2015 22:17
Виходить, що якась пройдисвітка, може собі взяти кредит, за неї його погасять і потім вона звертається до депутатів, які за неї ще заступаються, та ще й за неї хочуть поквитатися з людиною яка якесь там має відношення до покупця...це не вписується ні в які рамки... Виходить, що чому депутати не захищають кожного боржника, в якого відібрали майно?
іра до Що за брєдові ідеї Показати IP 8 Листопада 2015 23:11
перед тим як щось писати про боржника подивіться на себе бво аморально не знаючи людину називати її пройдисвіткою
.... Показати IP 24 Липня 2015 22:19
Осіпов сам взяв кредит в Західінкомбанку на декілька мільйонів та не повернув, і тепер собі подібних захищає, прикриваючись депутатством та ніби добрими намірами і розправою з суддею
лучанин Показати IP 25 Липня 2015 13:12
Мені цікаво чому ж вона про цю хату мовчала скільки років ? Чи вона цей весь час гуляла та відпочивала на кошти з того кредита що вона не виплатила !!!! а коли гроші почали закінчуватись то вона згадала про будинок .... Нехай вона згадає та розкаже в якому занедбаному стані бло помешкання коли банк його забрав !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus