USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волинській ОДА називають піаром розмови про солярку для волонтерів

23 Лютого 2015 12:12
Фігуранти «дизельної» справи досі так і не домовилися: були чи не були 30 тонн солярки для волонтерів.

Нагадаємо, під час однієї із зустрічей з волонтерами голова Волинської ОДА заявив, що волинським волонтерам і громадським організаціям видали 30 тонн солярки.

«Я не кажу, що ми відправили в Луганську область вікна, я не кажу, що ми надали волонтерам близько 30 тонн солярки. Я це не кажу, я це роблю. Я просто мовчки це роблю. Правому сектору, Автомайдану, Самообороні - помагали», - заявляв тоді Володимир Гунчик.
Натомість, волонтери кажуть, що вперше чують про таку допомогу. Адже вони отримали лише влітку від «Укрпетроль» 2 тонни дизпалива, за яке їздили майже 3 місяці.

З цієї нагоди вони зібрали й прес-конференцію, де переконували, що за кожен літр з тих 2 тонн можуть відзвітуватися. А більше вони пального не отримували.

Сьогодні ж Володимир Гунчик пояснював ситуацію наступним чином: мовляв, ОДА не має юридичного права розподіляти паливо і на балансі облдержадміністрації цього пального не було.

Адміністрація, зі слів Володимира Гунчика, підготувала листи до представників бізнесу, компаній, які займаються реалізацією пального, аби ті виділили волонтерським організаціям по 10 тонн солярки. Оператором цих відносин, іншим листом, була уповноважена одна з організацій, яка мала займатися питанням отриманням палива.
Тож, облдержадміністрація, переконує Гунчик тепер, була лише своєрідним посередником в переговорах.

«Наша функція - переговори. А дана організація повинна забезпечити отримання на благодійній основі паливо і його розподілити. Дехто подумав, що ми отримали паливо і його не дали. Облдержадміністрація не отримувала і не використовувала пальне, ми продовжуємо працювати з нафтобізнесом, звертаючись з проханням виділити його», - заявив очільник облдержадміністрації.

З його слів, всі ці закиди в бік обласного керівництва - це піар. Таким же піаром він називає й розмови про будівлі, які волонтери просили виділити під склади. Мовляв, все робилося, щоб приміщення «забрати під себе».

А дехто з активістів, вважає він, просто ображені, що вони не отримали посад після революції, або ж розраховують їх отримати в жовтні – після виборів. Однак, він додав, що 99% волонтерів – це дійсно помічники.

Власне, якщо голова облдержадміністрації говорить про свою роль у цій справі лише як модератора переговорів, та все ж це не пояснює його січневих заяв про те, що «ми надали волонтерам близько 30 тонн солярки». Бо яке «ми», якщо ОДА «не отримувала і не використовувала пальне».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волонтер Показати IP 23 Лютого 2015 13:43
Гунчик хворий? Що він меле? ьуло не було, виділяли не виділяли. МОже краще вже хай Пустовіт був. Той хоч вмів дипломатично з людьми спідкуватися, і з громадою домовлятися. А Гунчик = істерить.....
патріот Показати IP 23 Лютого 2015 14:52
побігунчик забрехався!!!!! він намагався присвоїти роботу волонтерів щоб прозвітуватись перед керівництвом , та не тут було, нема на волині кишенькових волонтерів (окрім похи) щоб свої заслуги ОДА віддати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus