USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Українська армія може заручитися підтримкою США

19 Липня 2014 10:10
Конгрес США прийняв у двох читаннях проект закону про запобігання російської агресії, згідно з яким Україна та деякі інші країни можуть отримати статус союзників США, при цьому не вступаючи в НАТО, інформує ТСН.

Проект закону передбачає надання статусу союзника з метою передачі або потенційної передачі систем оборони або послуг оборони. Законодавці рекомендують президенту США збільшити взаємодію Збройних сил США з озброєними силами України, Грузії, Молдови та інших країн і посилити допомогу Сполучених Штатів і НАТО в забезпеченні їхньої безпеки.

Наразі цей законопроект передали профільній комісії для підготовки до прийняття в остаточному читанні.

Про союзництво з США сказав і міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін. "Це абсолютно іноваційна ідея, якої ніколи не було в історії НАТО. В альянсі готові розглянути ідеї щодо залучення у простір безпеки країн, які не є членами НАТО і не можуть стати членами НАТО за власним бажанням або тому що вони не відповідають критеріям", - сказав міністр.

Він додав, що майбутній саміт НАТО, який пройде на початку вересня в Уельсі, визначить ці рамки. "Цей формат дозволить використовувати нові можливості в забезпеченні безпеки. Нам необхідна підтримка НАТО в усіх складових безпеки ", - заявив Клімкін.

Павло Клімкін також зазначив, що всі можливості забезпечення безпеки, якими користуються країни НАТО, Україна може отримати лише після вступу в альянс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дима Показати IP 19 Липня 2014 12:49
це добре, не помішає )
гість Показати IP 19 Липня 2014 16:21
Спершу винищимо всіх терористів, а потім і рашку візьмемо в кільце
Анонім до гість Показати IP 19 Липня 2014 18:25
и сам застрелись!!ПРИДУ..К
гість до Анонім Показати IP 19 Липня 2014 23:12
Що, заїло? ТРОЛЯКО профашистський:) Карлик припинив бабло давати, то ти по інерції тут гадиш? Припиняй пити стекломий
Люксембург Показати IP 19 Липня 2014 19:15
коментар було видалено
гість Показати IP 19 Липня 2014 23:15
Дончанин вже декілька статей пропустив, або у відпустці, або без бабла вже не цікаво ефір засорювати:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus