USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Уряд Болгарії подав у відставку, а новий президент Молдови хоче розпустити Парламент

14 Листопада 2016 12:31
Болгарський прем'єр-міністр Бойко Борисов заявив про відставку уряду країни після поразки кандидата правлячої партії "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" Цецки Цачевої на президентських виборах. Тим часом, новий лідер Молдови обіцяє розпустити парламент.

Нагадаємо, минулої неділі вибори відбулися у Болгарії та Молдові. В обох країнах лідирують проросійські лідери.

Як повідомляє Reuters, в другому турі голосування на виборах глави держави лідирує генерал Румен Радев, висунутий ініціативною комітетом на чолі з партією соціалістів.

53-річний Румен Радев закликає до скасування санкцій проти Росії і виступає проти міграційної політики Євросоюзу.

Тим часом, проросійський кандидат Ігор Додон, який переміг на виборах президента Молдови, має намір наполягати на проведенні дострокових парламентських виборів у Молдові в 2017 році.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Росія 24".

"Ми говорили про те і залишаємося на позиції, що президентські вибори - це проміжний етап для повної перемоги промолдавских сил. Ми повинні використовувати всі конституційні норми та інструменти для того, щоб досягти в наступному році дострокових парламентських виборів", - сказав Додон.

На його думку, парламентська більшість була створена шляхом підкупу і шантажу, "тому у президента, обраного безпосередньо народом, є більше моральних прав вимагати реформ і змін".

"Якщо парламентська більшість не погодиться з думкою президента, тоді президент може вийти на референдум, поміняти конституцію, попросити більше повноважень або розпуску парламенту", - зазначив він.

Нагадаємо, ЦВК Молдови оприлюднив попередні підсумки президентських виборів, які свідчать про перемогу Ігоря Додона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Кастрюлька Показати IP 14 Листопада 2016 13:13
Уряд Болгарії подав у відставку, а новий президент Молдови хоче розпустити Парламент, Деканоидзе подала в отставку, Марушевская написала заявление об увольнении... Вот что Трамп животворящий делает!
Суддя Дред Показати IP 14 Листопада 2016 14:09
Шось така чуйка,що так вже недовго і до дзвінка в Ростов"Вітя вернись..." ,хул* Путін наступае...
Анонім до Суддя Дред Показати IP 14 Листопада 2016 15:51
Да у Федоровича вже 5 дён телефон раскален.
Анонім Показати IP 14 Листопада 2016 20:07
Говорят, что посмотрев на результаты выборов в Болгарии и в Молдавии белочка избила Порошенко )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus