USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні новий голова Конституційного суду

18 Березня 2014 16:15
Головою Конституційного Суду України обрано Юрія Бауліна.

18 березня пройшло спеціальне пленарне засідання Конституційного Суду України.

На ньому відбулися вибори нового Голови Суду. "За результатами таємного голосування Головою Конституційного Суду України обраний суддя Юрій Баулін, який до цього виконував обов`язки Голови КСУ", - йдеться у повідомленні Української правди.

Відповідно до статті 20 Закону України „Про Конституційний Суд України" Голова Суду обирається зі складу суддів КСУ лише на один трирічний термін таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів з будь-яким числом кандидатур, запропонованих суддями КСУ та вважається обраним, якщо за нього проголосувало більше половини конституційного складу суддів.

ДОВІДКА:
Юрій Баулін народився 2 вересня 1953 року в селищі Станиця Луганська Станично-Луганського району Луганської області.
Трудову діяльність розпочав у 1970 році учнем токаря, токарем, старшим інспектором з кадрів механічного цеху Ворошиловградського заводу колінчастих валів.
1975 року закінчив Харківський юридичний інститут, працював асистентом кафедри кримінального права. Проходив строкову військову службу.
У 1976–1988 роках – асистент, аспірант, старший викладач, виконуючий обов’язки доцента, доцент кафедри кримінального права Харківського юридичного інституту. З 1988 року по 1991 рік – докторант цього навчального закладу.
У період з 1991 по 2005 рік – доцент, професор кафедри кримінального права, заступник декана заочного факультету Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого.
З 2005 року по 2008 рік працював виконуючим обов’язки директора, директором Інституту вивчення проблем злочинності Академії правових наук України у м. Харкові.
У лютому 2008 року Президентом України призначений суддею Конституційного Суду України.
Присягу склав 3 червня 2008 року.
На спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України 4 листопада 2011 року обраний заступником Голови Конституційного Суду України.
Доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України.
Нагороджений орденом „За заслуги" третього ступеня. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Заслужений діяч науки і техніки України.
Автор понад 200 наукових праць з проблем кримінального та конституційного права.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus