USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинянам пропонують «здати» своїх роботодавців

17 Січня 2014 08:02
Щоб заробити на хорошу пенсію, зарплатня в конвертах не підходить. Утім не всі роботодавці офіційно проводять всі кошти через фінансові установи і добросовісно платять податки.

Під час он-лайн конференції заступник начальника ГУ Міндоходів області Ірина Степанюк відповідала на запитання волинян.

Лучанка Марія поцікавилася, які санкції застосовують до тих роботодавців, які платять зарплату в конвертах своїм працівникам.

«Мій чоловік отримує заплату в конверті 2,5 -3 тисячі гривень. Але вже скоро пенсія скоро, та коли він сказав директору, що хоче офіційну зарплату, йому відмовили», - каже жінка.

Ірина Степанюк зауважила, що якби жінка назвала підприємство, там одразу ж була б проведена перевірка, а прізвище «інформатора» ніхто б не сказав.

«На жаль, без активної участі волинян ми в один день не можемо побороти такі речі. Якби ви назвали, хто цей роботодавець – відбулося реагування. Ми порушуємо кримінальні провадження проти таких роботодавців», - повідомила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ххх Показати IP 17 Січня 2014 08:20
та молодиця із компанією податкової міліції хай займаються своєю роботою, а не чекають щоб хтось здав.
Саша Показати IP 17 Січня 2014 08:21
та у 90% приватних підприємств,особливо де зарплата більша 2 тисяч платять в конверті. В тому числі і мені.
Вікторія Показати IP 17 Січня 2014 08:45
Ну то яку правову державу ви хочете? Самі підприємці ухиляються від сплат у пенсійний фонд, зарплату офіційно не платять..., а потім на Майдани ідуть, "правду" людям про жахливе жіття розповідають...?!:) Подивіться навіть на Луцьких Майданівців-бізнесменів які бігали і волали "хто не скаче - той..." як вони і що платять?! То їх спочатку пікетуйте!!! Да ви самі створюєте прицидент, а потім всі владу винуватите?! Влада бюджетникам вчасно все платить, що від неї залежить, а от підприємці...???!!! Ото і заслуговуєте на таке життя, бо мовчите і сидите як сливка в дупі, бо зараз мені добра, а інше не цікавить!!!
лучани Показати IP 17 Січня 2014 09:02
Так звана "легалізація" зарплат призведе до збільшення безробіття. Безграмотні податківці економіку не вивчали.
шок до лучани Показати IP 17 Січня 2014 09:07
Ото "розумний" написав!!!:) Да таких "економістів" - перших за грати треба!!!
лучани до шок Показати IP 17 Січня 2014 10:06
За грати треба таких податківців з купленими дипломами,які перетворили податкову на НКВС.
лучанка Показати IP 17 Січня 2014 09:51
60% працездатного населення не доживає до пенсії , а платять відрахувань в пенсійний та податкову(до карману Януковича) підприємці 55% валового доходу , на мою думку краще складати ті відсотки в банки з іноземним капіталом , щоб хоча би дітям залишилось, а не казнокрадам. Бо у цивілізованій європі, коли людина не доживає до пенсійного віку, то відрахування у вигляді страховки отримують правонаслідники
шок до лучанка Показати IP 17 Січня 2014 10:17
Ну то самі закликаєте до розвалу краіни, такими діями, а потім що? То не дивно - це ж Українці у всій красі!:( Шо за люди...!!!:(
Вікторія до лучанка Показати IP 17 Січня 2014 10:19
А до карману Юлі з Вітею Ю. ви нічого не відкладали і з податками на пів-року вперед?! Забули? Коротка ж у вас пам'ять, якщо вона взагалі є... ?!:)))
Аня Показати IP 17 Січня 2014 11:24
Люди просто не розуміють,що за те що їх працевлаштували роботодавець зобов"язаний заплатити державі здається 33,6% податків плюс ті податки ,що вираховуються з Їх заробітної плати.Якби люди всі це розуміли і платили з власної кишені то давно вже держава переглянула і податки і пенсії.А більшість підприємців з задоволенням платило б високу зарплатню і реальні податки
Віка до Аня Показати IP 17 Січня 2014 11:47
Ну так наші підприємці теж хитро зроблені!:) Вони ж хочуть і прибутки відразу мати! Відкрив бар - хоче прибуток відразу за місяць-два "відбити"!:) А на Заході - відкрив барчик-магазинчик-фірму-фірмочку-підприємство, взяв кредит і на прибуток через 4-5, а то і більше років розраховує!!! Відчуваєте різницю?! (Про розмір кркдиту мені не кажіть, мова трохи не про те і він у різних країнах різний) Я вам суть наших "підприємливих" підприємців описав!
лучани Показати IP 17 Січня 2014 12:21
У лікарнях .дитсадках,школах плати, а потім ще податки платити ? Податківці за хабарниками повинні бігати, а не за платниками податків.
Віка до лучани Показати IP 17 Січня 2014 13:20
Хабарників мають виявляти люди і казати про це у міліцію, а там вже розберуться! Ви ж самі несете ті хабарі і "улюбленому" вчителю, лікарю...!:) Говорите багато, а як особисто припече - то перші біжите і несете! От звідки це все починається!!! А потім крайнього шукаєте?! І не діло податківця хабарника шукати! Все в одну кучу звалили і... Навчиться вже розбиратись що до чого!!!
1545145 Показати IP 17 Січня 2014 12:31
для чого весь цей абсурд у податковій добре знають про підприємців які платять зарплати в конвертах і про ухиляння сплати податку на прибуток. так що не треба тут щоб хтось когось "зливав". працівник "зіллє" і дурним лишеться а ті між собою у конверті і домовляться.
Віка до 1545145 Показати IP 17 Січня 2014 13:21
Правильно! То треба виявляти такого податківця і гнати у шию!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus