USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Мінімалка» в різних країнах. Представники яких професій в Україні та Європі отримують мінімальну зарплату

24 Листопада 2020 20:05
В Україні мінімальна зарплата поступово зростає і наразі зафіксована на рівні 5 тисяч гривень (тобто 150 євро). На вакансії з таким окладом шукають вантажників, двірників, промоутерів і підсобників. В Європі на «мінімалку» розраховують люди з більш широкого списку професій.

Про це свідчить дослідження системи пошуку роботи Jooble, розповідає «Обозреватель».

Так, в країнах ЄС мінімальну зарплату отримують ті ж вантажники, сантехніки, прибиральники, будівельники і багато інших.

Тільки «мінімалка» в різних країнах різна:

– У Болгарії на мінімальні гроші (312 євро) пропонують роботу домробітницям, помічникам вихователя ясельної групи, охоронцям.

– У Латвії мінімалку (430 євро) платять електромонтерові, сантехнікові, працівникові на ферму, бетоняреві, обвальникові м’яса.

– В Угорщині на таку зарплату (487 євро) шукають оператора на виробництво, прибиральника, інженера/техніка, верстатника, маляра.

– У Чехії мінімалку (575 євро) заплатять прибиральниці, оббивальникові м’яких меблів, різноробочому, збирачеві електричних компонентів на виробництво.

– У Литві мінімальні гроші (607 євро) платять столярові, працівникові друкарні, автомеханікові, мебельникові, бетоняреві.

– У Польщі (611 євро) – секретареві, працівникові на мийку, комірникові, продавцеві, електрикові.

– У Португалії мінімалку (741 євро) пропонують касирові, адміністраторові, розподільникові товару, продавцеві.

– У Словенії (941 євро) – будівельнику, вантажнику, оператору на виробництво харчових продуктів, пакувальнику.

На перший погляд, може виявитися, що мінімальна зарплата в Словенії – це солідна зарплата для України. Але в Словенії та інших країнах рівень життя дорожче, ніж в Україні. Тому в різних країнах на зарплату такого розміру пропонують схожий список вакансій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ірина Показати IP 24 Листопада 2020 20:36
Рівень життя дорожче ніж в Україні? Не смішіть людей...
дідо Показати IP 24 Листопада 2020 20:37
В Україні працівники лінивіші та злодійкуваті...весь час святкують якісь свята.
Знаю Показати IP 24 Листопада 2020 20:59
Перше: величина зарплат не відповідає дійсності. Друге: вжиті у статті закінчення "ові" звучать неприродньо і "ріжуть вухо"! Третє: не "мебельникові", а "мебляреві", або "меблевикові"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus