USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни скаржаться на «рахунки зі стелі» за електроенергію

17 Серпня 2015 07:00
З підприємств та звичайних споживачів стягуються додаткові кошти за електроенергію, яку вони не спожили. Своєрідну «передоплату» продавці енергії практикують з причини стрибки валют: купують долари, поки ті не виросли в ціні.

Про це стало відомо під час чергової сесії Волинсьої облради.

У своєму запиті до голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика депутат Василь Пецентій розповів, що з простих волинян та підприємців стягують кошти на місяць вперед за електрику. Причому платіжки, зі слів депутата, нічим не обґрунтовані, а рахунки виставлені «зі стелі». Причиною цьому, зі слів депутата, є різкі зміни курсу валют, а тому обленерго намагається за ці кошти придбати якнайбільше доларів:

«Є випадки, коли мешканці кудись поїхали та не користуються електроприладами, проте рахунки і надалі поступають. Причина в тому, що долар «скаче», і їм потрібно закупити долар по сьогоднішній ціні, бо через місяць він буде дорожчий».
Депутат звернувся до Гунчика з проханням посприяти у вирішенні проблеми та покликав представників підприємства на профільну комісію облради, де з ними «проведуть відповідну роботу». Наостанок додав, що якщо це не допоможе, то депутати звертатимуться в обласне управління Служби безпеки України.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ВОНО Показати IP 17 Серпня 2015 08:39
чим складніший (закон чи розрахунок послуги) тим більша ймовірність того що вас нагло обманюють. а коли ще й кричать що не хватає часу і треба пошвидше все робити тоді вже потрібно розуміти що то є 100% обман
сива кобила Показати IP 17 Серпня 2015 09:09
повний брєд. Перш ніж таке морозити депутат (та ще й лікар) міг би трохи законодавство почитати, чи хоча б в РЕСі запитатись.
Igor Показати IP 17 Серпня 2015 09:24
Я щось не зрозумів, електроенергія в нас теж в доларах ? Може пора вже перейти всім на долари якщо така справа...
Справедливий Лучанин Показати IP 17 Серпня 2015 09:33
При чому тут що доллар скаче, електроенергія то ж наша! Україна її виробляє, ми її не купуємо!!! На.ера доллар купувати, для чого???
Анонім Показати IP 17 Серпня 2015 10:04
Придамав сам собі. до чого тут долар? Не розуміє про що говорить.
Наталія Показати IP 17 Серпня 2015 10:10
Електроенергія у нас імпортна. Мене також обурює стаття послуг "Донараховано по середньому". Це за які почесті я повинна це оплачувати, якщо в мене заборгованості не має???
Бабадура до Наталія Показати IP 17 Серпня 2015 11:41
Показник знімається біля 15 числа кожного місяця, донараховано по середьньому, це те, що ви спожили с 15 до кінця місяця, беручи до уваги першу половину місяця.
Наталія до Бабадура Показати IP 17 Серпня 2015 13:49
Мене не хвилює, що вони показник знімають 15 числа, то їхні проблеми. Я згідна платити за реальні показники, а не середні
1234 до Наталія Показати IP 18 Серпня 2015 12:07
Наталко. так вони ж спеціально донараховують. щоб загнати всіх в перевищення ліміту і тим самим нарахувати по збільшеному тарифу. по простому -надувають людей. зараз ліміт 150 квт. по 40 кон а донарахують до 250 квт .фактично не спожитих , і візьмуть різницю по 70 коп
Викрутився до Бабадура Показати IP 17 Серпня 2015 13:52
Також в корінь задовбало це "донараховано по середньому"... Тепер самостійно заношу показники лічильників станом на 1 число кожного місяця в електронному кабінеті на сайті. І донараховано по середньому вже немає. Легше контролювати нараховані кошти.
Лучанин Показати IP 17 Серпня 2015 10:33
Та це просто треба віковий ценз для депутатів встановлювати і перевіряти на старечий маразм.. Вибори-вибори..
Лучанка Показати IP 17 Серпня 2015 11:26
Якщо Ви добре контролюєте свої видатки, то проаналізуйте рахунки обленерго за останні 6 місяців та порівняйте із своїми записами. Кожен місяць дописані кіловати "по середньому"! Коли 8, коли 23, коли 35!! Я економлю як можу, стояль усі лампочки економні, а вони стягують по-середньому!!! Це не про закупівлю доллара йдеться мова, як я розумію, а за рахунок тих, хто справно та вчасно все оплачує погошуються борги за тих, хто цього не робить. Облєнерго не хоче бути у накладі, от і придумали таку схему.
1 до Лучанка Показати IP 17 Серпня 2015 17:27
як можна кожен місяць дописувати по 30 кіловат і при тому показники лічильника не задерти на рік наперед???
Юр Показати IP 17 Серпня 2015 12:15
Пецентій - видатний хірург сучасності. Однак як депутат облради він керується (та довіряє) емоційним проханням земляків. А це не завжди адекватна інформація.
Котигорошко Показати IP 17 Серпня 2015 13:23
Авансовий платіж за імовірний відбір електроенергії це абсурд,виходячи з логіки різних "енерго" потрібно і за хліб і за ліки платити за місяць наперед.Питання депутатом підняте актуальне,просто озвучив він його не зовсім правильно.Ще варто було б наголосити на тому що електроенергія подається низької якості,безпричинні відключення.Електрогосподарства працюють на межі фолу через зношеність основних виробничих фондів,власники доять корівку яку не годують вже давно і вона скоро здохне.Ось тоді слова пана Пецентія стануть пророчими...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus