USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни власними силами облаштували садочок*

13 Жовтня 2014 14:35
Щороку все більше діток народжується у Миляновичівській сільській раді, що на Турійщині. Демографічна ситуація покращується, однак, з’являється проблема із дитсадками: батькам нікуди водити дітей.

Дитячого дошкільного закладу на території сільради, до якої, крім Миляновичів, входить ще 7 сіл, не було. Тож люди вирішили не чекати допомоги від спонсорів і самостійно облаштовувати садочок.

«Наша матушка Ярослава Пиріг звернулась до колишнього голови сільради Миколи Шкарана. Той віддав свій кабінет, коштом сільради купили необхідні меблі, батьки самі зробили ремонт. Так, у 2009 році відкрили у Миляновичах групу для дошкільнят», - розповідає голова сільради Олена Матвіїв.

Каже, відкривши дитсадок у Миляновичах, подумали про розширення закладу. Мовляв, села географічно досить віддалені, є проблеми з поїздом дітей. Тож у 2012 році сільрада прийняла у комунальну власність старе приміщення колишнього ФАПу у селі Годовичі. Вирішили зробити новий дитсадок – просторіший і зручніший.

«Будівля потребувала серйозного ремонту. Ми виграли проект за програмою транскордонного співробітництва на суму 3 тисячі євро. Та гроші «зависли», бо немає співфінансування з місцевого бюджету. Не чекаючи допомоги від держави, ми самі замінили вікна, відремонтували дві кімнати, допомагали небайдужі», - каже Олена Михайлівна.

Додає, що відкриття садочка заплановане на 15 жовтня.

А на наступний рік в сільському бюджеті, зізнається жінка, хочуть закласти кошти для оплати праці для ще одного вихователя.

Каже, про власну ініціативу розповіли кандидату в народні депутати по округу №20 Юрію Цейку, який вважає, що такі проекти треба підтримувати на законодавчому рівні.

«Якщо в селі люди беруться ремонтувати дитсадок, на це завжди мають знайтись гроші у бюджеті. Як народний депутат я буду відстоювати такий закон. Головне для влади – підтримати людей, які хочуть змін і готові вкладати свою працю, свої сили», - резюмував кандидат.

Ольга Юзепчук



Мешканці Милянович працюють над облаштуванням нового садочка




Матушка Ярослава Пиріг і кандидат у народні депутати Юрій Цейко

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Андрій Показати IP 13 Жовтня 2014 15:30
Цирк на дроті. І тут приїхав цейко і все порішав
Знайка Показати IP 13 Жовтня 2014 23:20
Вже є депутат, який з бюджету кошти залучає, нащо інший? І взагалі, що це за піар біля не штукатурених стін. От би жіночкам допоміг, то хоч інформпривід був.
Знайка Показати IP 13 Жовтня 2014 23:20
коментар було видалено
рома Показати IP 14 Жовтня 2014 21:33
охохох,що за дурня
отом Показати IP 14 Жовтня 2014 22:32
то пис....ць , і він тут , скоріше б ті вибори закінчились ато від тих "кандидатів" блювати хочеться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus