USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські пенсіонери змушені пішки долати кілометри до своїх дач

23 Березня 2015 18:51
Громадський транспорт з Луцька не доїжджає до усіх дачних масивів у селі Гаразджа, через це пенсіонерам доводиться по 2-3 кілометри йти пішки. Люди нарікають на те, що змушені долати таку відстань, мовляв, здоров’я не те, що було раніше, важко добиратися до ділянок.

Про це йшлося під час засідання 34-ї сесії обласної ради.

Депутат облради Анатолій Грицюк наголошує, що рейс потрібно продовжити, адже для багатьох волинян дачні масиви – спосіб вижити.

«До мене прийшли керівники з двох кооперативів і 60 дачників. Вони просили, аби облдарада допомогла вирішити їхню проблему. Справи такі, що автобус, який підвозить лучан до садівничих товариств закінчує свій рейс в селі Гаразджа, а їм ще потрібно йти по 2-3 км до своїх ділянок. Тому люди просять, аби це питання розглянули, поговорили з перевізником. Це дуже важливо, адже волиняни отримують мізерні пенсії, а ці діляночки – це їхній сімейний бюджет, це їхня їжа, спосіб виживання», - наголосив депутат.

З цього приводу начальник управління інфраструктури і туризму Волинської облдержадміністрації Іван Мирка у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини розповів, що дійсно, проблема є й пов’язана з тим, що більшість пасажирів – пільговики.

«Справді, така проблема є. Там їздять одні пільговики. Ми ще не отримали з адміністрації цей запит, про який Ви говорите, втім, над питанням працюємо. Зокрема, сьогодні перевізники привезли нам в управління розрахунки своїх витрат, завтра мають донести пропозиції по врегулюванню питання. Після цього ми будемо шукати «соломонове рішення», - пояснює Мирка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 23 Березня 2015 19:00
Чиновники не платять за пільговиків, а винний перевізник ?
Конрад до дідо Показати IP 23 Березня 2015 19:53
Перевізник винен у свому, а чиновники у свому! Чому повинні страждати громадяни?!
Анатоль_ до дідо Показати IP 23 Березня 2015 23:47
Ти шо-самий розумний?
Анонім Показати IP 23 Березня 2015 19:00
А як раніше люди жили без транспорту?! Найбільший прикол, як Ахметов ПАМПЕРСИ возить дітям в Донецьк - ЖИТТЄВО необхідний товар!!! І як раніше жили без них, особливо під час війни?!. А пенсіонерам - купити проїздні і тоді можна пускати транспорт, але повна халява - це занадто.
Конрад до Анонім Показати IP 23 Березня 2015 19:49
Шановний Аноніме, перш ніж писати всяку х***ню у своїх коментарях прошу розібратися у питанні. Не меліть дурниць. Конкретно по даному питанню можу пояснити всю ситуацію. В першу чергу хочу сказати, що на дачні масиви Гаразджі їздять 2 маршрути - 230 (Львівська-Гаразджа - 1 маршрутка) та 230а (Конякіна-Гаразджа - 2 маршрутки). Конкретно маршрут 230а завжди переповнений, але один з перевізників не виїжджав за розкладом (хочу їду, хочу ні), Основна маса пасажирів це пенсіонери, які не мають пільг на проїзд у маршрутних таксі. Так, у 2014 році, на маршруті 230а, вартість проїзду для усіх верств населення (пенсіонер чи ні) була 2 гривні. За словами тих же дачників, на сьогоднішній день, вартість проїзду піднялася до 5 гривень, і як сказав перевізник - це ще не максимум, очікується 8,50 грн. Плюс до цього перевізники не хочуть слідувати своєму маршруту і недоїжджають 2-3 кілометра. На рахунок, як жили без транспорту. Коли створювали у Гаразджі садівничі масиви туди пустили з АТП 10747 автобус за номером 144. Біля 10 років він курсував. Коли з’явилися маршрутні таксі №3 (деякі з них довозили людей до дачих масивів) автобус скасували, у той же час з’явився маршрут №230, а пізніше 230а. І ще. Колись ми їздили і на машині туди (багато хто приїжджав на авто), коли бензин був по 2, 3, 5 гривень. А зараз?! Зараз мені щоб подолати 30 кілометрів треба викинути 60 гривень. Багато наїздишся?!
Anonymous Показати IP 23 Березня 2015 20:33
дорогие пеньки !!! сидите дома или живите на своих участках по 3 месяца и не зад*ачивайте администрацию .... платите и ваши вопросы будут решены .!!!! школьники почему то платят хоть они не работают, для вас нужно сделать хотя бы пол цены в транспорте потому что именно благодаря вам ничего купить не могут потому что 1 чел плптит а 10 едут бесплатно ... ничего в этом мире уже бесплатно НЕ БУДЕТ !!! всё закончился ваш комунизм и социализм и всякое такое .... всегда для меня была эта странная фигня почему пенсионеры не платят ????
Конрад до Anonymous Показати IP 23 Березня 2015 22:51
Пенсионеры не платят только в троллейбусах, думаю за свой век они это заслужили, раз не заслужили достойной пенсии от государства, а весь другой транспорт для пожилых людей платный. Не разводите демагогию ни о чем. Комментарий бесполезен.
Anonymous до Конрад Показати IP 24 Березня 2015 00:44
вот не надо тут идти в защиту пеньков ... они хоть и старенькие но с*ка наглые и бывает перегинают палку .... разговор может реально зайти в глухой тупик .... пусть платят пол цены как школьники и причём тут что они отработали ... я бы уже сейчас для себя начал с зарплаты перечислять определённый процент на свою пенсию .... так нет такой программы в этой незалежной Украине в которой долгов по самое никуда ... Итог таков : пенсионеры не правы и точка ...
Конрад до Anonymous Показати IP 24 Березня 2015 11:31
Они согласны платить если им дадут пенсии хотя-бы тысячи три. Они не отказываются платить. А Вам скажу, называйте своих родственников пеньками и т.д., а остальных не оскорбляйте. Не учите жить старшое поколение и других, доживете до тех лет посмотрел бы как говорили.
Anonymous до Конрад Показати IP 24 Березня 2015 20:24
для меня родственники есть родственники, а остальные это просто остальные люди .... А вы случайно не пенёк который тут доказывает абсурд? а с чего платить пенсии если нету столько работающих людей с которых можно было высчитывать на пенсионеров .... ??? пенсионеры вон сидят на работе и пенсию получают и зарплату а молодёжи нету работы .. Кондрат не пиши *уйни и не говори чего не знаешь !!!
Конрад до Anonymous Показати IP 25 Березня 2015 09:13
Как раз знаю побольше тебя. У своих ПЕНЬКОВ спроси, как им было бы жить на 1000 гривен пенсии, платить за квартиру от 600 до 900 грн., еще и платить в троллейбусе, а еще надо и поесть что-то, уже не говорю об одежде. Так вот читай свой комментарий между строк, а то сам себе противоречишь. Первое: работающие пенсионеры так же само платят налоги с зарплаты, как и молодежь. Два: молодежь не пойдет работать дворником, бухгалтером, скажем так, работягой, которому начисляют 1218 гривен, а именно пенсионеры там и работают, я о госпредприятиях (госадминистрации, школы, ВУЗы и т.д.), так как только в них проходят прозрачно отчисления. Все же остальные либо не отчисляют (давая зарплату в конвертах), либо платят часть (оформляя работника на минимальный оклад, а остальное в конверте). Вот почему нету отчислений. Три: Безработная молодежь - это проблема государства, а пенсионеры тут как раз не причем, они свое отработали сполна. И да, мне 30 лет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus