USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинського лісу вкрали на більш як 2 мільйони

24 Січня 2016 13:27
Понад тисячу зловмисників зловили охоронці лісу на теренах Волині. Збитки від їхнього бажання легкої наживи – 2,4 мільйона гривень, а це понад 600 кубометрів рубок. За фактом відкриті кримінальні справи.

Про це інформує Інформаційне агентство Волинські Новини Волинське обласне управління лісомисливського господарства.

Підсумовуючи роботу минулого року, лісівники кажуть, що вона була не простою, адже лиходіїв було чимало, а навантаження на одного лісівника - величезне.

«У системі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства працює 1036 працівників, які одночасно із виробничими функціями, мають статус працівників державної лісової охорони. З них – 694 майстрів лісу. На 1 майстра лісу в середньому припадає 942 гектарів лісу. У перерахунку на запас вкритої лісом площі, то один майстер лісу сьогодні охороняє в середньому 170 тисяч кубометрів лісу, а це у грошовому еквіваленті - 100 мільйонів гривень», - інформує тимчасово виконувач обов’язків начальника ВОУЛМГ Олександр Кватирко.

Та додає, що незаконних рубок лісу зафіксували 1038 випадків, об’єм незаконних рубок становить 687 кубометрів. Загальна сума збитків, завданих лісовому господарству – 2 мільйони 403 тисячі гривень. Лісівники запевняють, що всіх лісо порушників вдалося спіймати.

Щодо завданих збитків, то в добровільному порядку порушники сплатили мільйон 97 тисяч гривень (46%). Щодо решти – справи направили у суд. Також правоохоронці відкрили й 15 кримінальних справ.

Нагадаємо, ІА Волинські Новини розповідало про те, як на Волині відтворюють ліси та як місцеві лісівники допомагають волинянам на сході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
волиняка Показати IP 24 Січня 2016 14:01
Не штрафувати потрібно,а на нари років так на сімдесят.Пора міняти Кримінальний кодекс. Але в нас ніхто не поміняє,бо в першу чергу потрібно буде пересадити тих,хто при владі,депутатів, всіх силовиків,митницю,медиків і педагогів і т. д. Нема в Україні Гетьмана,а є лише_ президенти. Більше немає слів про що писати.
Лісник Показати IP 24 Січня 2016 14:32
А Колісник з синами і Кватирком на мільярди і досі крадуть!!!!!!!
вундер Показати IP 24 Січня 2016 14:49
Ці так би мовити крадіжки коли дід з села заїхав возом і зрізав два сухоростучі дерева щоб топити якусь пічку або вирізати якусь дошку підперти хлів щоб до кінця не розвалився. А скільки крадеться лісгоспами лісничими і лісниками так це мілярди доларів
волиняка1 до вундер Показати IP 25 Січня 2016 08:44
Правду кажете, не прості люди приносять шкоду лісу. А лісгоспи зі своїми лісничими та лісниками. Якщо взяти за останній рік, скільки вирізано, а скільки посаджено. Запитання до керівників лісових господарств? не тільки в Цумані і Володимир -Волинському крадуть, ще є Любомльський лісгосп, який псує ліс щоб цигарки контрабандою возити, Хто був покараний за ці діяння? Правильно дід з села, бо він вкрав одне сухе дерево, а не мільяд, яким можна поділитися.
куля Показати IP 24 Січня 2016 16:06
Виконувач обов язків і є вор, бо каже тримай вора. А як себе можна затримати!!!!! Коли вже його знімуть?
Петро Показати IP 24 Січня 2016 16:27
Це наведені копійки у порівнянні з тим, скільки крадеться. Візьміть реалізацію деревини підприємств управління за рік, поділіть на три чи три з половиною (кожне третє дерево крадеться), і будете знати реальну цифру. З чого живуть 900 пилорам області? З "трьох хлібів", як казав Ісус Христос? А ці казки, що в доповіді - це сон старої кобили в перекладі для малят підліткової групи. А якщо сучасні нувориші з київських високих коридорів створять "єдине лісове підприємство" - так званий напівприватний холдинг (вони вже його створили, лише не пускають в життя, аби люди не приїхали під Кабмін з бензопилами), то всі гроші зосередяться в їхніх руках і тоді вони будуть крастися щоденно, щогодинно десятками і сотнями мільйонів. А потім ці "патріоти" зїбуться за кордон і будуть любити неньку-Україну, виглядаючи з-за високих огорож своїх лондонських маєтків і смачно запиваючи курчат "табака" дорогим віскі.
Баба Яга Показати IP 24 Січня 2016 16:42
Нехай виконувач обов'язків начальника сам признається, скільки вкрав у Володимир-Волинському і Цуманському лісгоспах.
дп маневичi Показати IP 24 Січня 2016 16:52
Наш герой Радiон сам вкрав кiлька мiлiонiв в рiк i звинувачуэ всiх а себе не бачить, надiэмось що аудит буде не упереджений i покажуть всiй областi iстеннi маштаби цього горе керiвника.
я до до дп маневичi Показати IP 24 Січня 2016 18:32
Про яку ти упередженiсть говориш, коли Радiон вже давно заплатив Кватирку, i то багато, а пiсля ревiзii визвуть дiда на коврик пожурять i в наказi напишуть срок три мiсяцi на виправлення, а дiд приiде в кантору ЛГ дасть кому догану, кого вижене, i гарно вiдчитаэтся на верх що злодii покаранi. От i вся упередженiсть.
Анонім Показати IP 24 Січня 2016 17:38
коментар було видалено
Для ДП Маневичі Показати IP 24 Січня 2016 18:16
Аудит закінчений. Пишеться акт. Все хокей. Радіон спокійний, тому що нічого не вкрав. Не сподівайтесь, не рийте яму, бо обовязково побуваєте в ній самі. Така філософія життя. А в.о. і ініціатор всіх аудитів працювати не буде. Він сам собі поствиви бангато капканів. Лоб вузький. Не пройде "спецперевірку".
я до екс першого Показати IP 24 Січня 2016 19:07
Тут i нiхто не спорить бабло проплачено i ревiзiя закiнчена i Радiон спокiйний,а от на рахунок скiльки вкрав нам смертним залишаэтся тiльки гадати,але як би не вкрав то Кватирку неплатив.
ЛІС Показати IP 25 Січня 2016 12:04
Путін винний тут чи ні...?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus