USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Як приваблюватимуть інвесторів на Волинь

19 Серпня 2014 09:56
Створення інвестиційних парків та використання потенціалу Шацького національного природного парку – такі пропозиції щодо приваблення іноземних інвесторів на Волинь лунали в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час наради у першого заступника голови облдержадміністрації з питань вдосконалення роботи із залучення іноземних інвестицій в економіку Волинської області 18 серпня.

Як розповів начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Андрій Ломага, сьогодні стоїть завдання активізувати роботу з питань залучення іноземних та внутрішніх інвестицій, формування інвестиційного портрету області та його поширення серед потенційних інвесторів. З його слів, планують переглянути формат діяльності ради інвесторів при голові облдержадміністрації, оптимізувати роботу цього органу.

Щодо способів залучення інвестицій, Андрій Ломага зауважив, що варто відновити інвестиційний форум, який раніше декілька разів відбувався на Волині і мав важливий іміджевий характер. Також варто створити виставковий центр для організації ярмарків та промоційних заходів зі питань залучення інвестицій. Великий потенціал для розвитку туристично-рекреаційного та оздоровчого відпочинку має, з його слів, Шацький національний природний парк.

Також, на думку Андрія Ломаги, варто було б подумати про створення інвестиційних парків на тому потенціалі, який має область, наприклад, розробки торфу. Він запропонував створити інвестиційний парк готових земельних ділянок за прикладом Брестської області Білорусі. Так, там парк розташований у вигідній позиції з точки зору логістики (є автодорога, залізниця та аеропорт поблизу), на території парку є енергетичні комунікації, водопровід, каналізація. Нині статистика показує до десяти нових інвестиційних проектів, які Брестська область реєструє в рамках вільної економічної зони.

На думку чиновника, такий парк можна створити на базі Ковеля, міста з хорошим логістичним потенціалом, де є перетин двох автомобільних коридорів та вузька колія залізниці з боку Євросоюзу.

Директор Волинського регіонального центру з інвестицій та розвитку Анатолій Банера повідомив, що розроблений національний проект «Індустріальні парки України». Переваги цих парків стосуються спрощення митного оподаткування, звільнення від в’їзного мита устаткування, що планують спрямувати на облаштування парку та звільнення від мита комплектуючих та обладнання, які використовуватимуть підприємства, які долучаться до парку.

З його слів, у Ковелі розпочали роботу у цьому напрямку, формують концепцію інвестиційного парку на 25 гектарах землі. Розташування парку - вигідне - відстань до автомагістралі М07 – кілометр, до магістралі водопостачання – 500 метрів, газо- та електропостачання – 300 метрів. Як розповів Анатолій Банера, існує зацікавлення міської влади та громади міста у втіленні цього задуму та пообіцяв інформувати про цей процес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 10:06
Начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції розповів...., директор Волинського регіонального центру з інвестицій та розвитку повідомив....... Дармоїди!!! За що їм гроші платять???
петя Показати IP 19 Серпня 2014 10:12
За те, що й тобі - за порожні беззмістовні розмови

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus