USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як святкуватимуть День Незалежності у Луцьку. Заходи

30 Липня 2015 09:45
Святкування з нагоди Дня прапора, Дня Незалежності та Дня міста відбуватимуться із 22-го серпня та триватиме три дні. Дійства відбуватимуться на Театральному майдані Луцька, в центральному парку та на території замку.

Про це йшлося під час оперативної наради Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 30-го липня.

Виконувач обов'язків начальника організаційного відділу Луцької міської ради Лілія Ситник доповіла, що в Луцьк запросили 80 людей, які представляють різні країни світу. Така кількість людей, говорять в Луцькраді, свідчить про те, що світовий інтерес та підтримка України не зменшується. Лілія Ситник інформує, що у зв’язку з подіями на сході України урочисті заходи в місті не будуть гучними, втім, обіцяють цікавий відпочинок.

«Офіційні заходи розпочнуться 23 серпня урочистим підняттям українського стягу з нагоди Дня Державного Прапора України. Відбудеться церемонія о 09:00 перед приміщення Луцької міської ради. Цього ж дня о 12:00 на Театральному майдані відбудеться Урочиста академія з нагоди 930-ї річниці Дня міста Луцька. О 15:30 запланували відкриття пам’ятника «Волинські Герої Небесної Сотні» на Меморіальному комплексі «Вічна слава».

Протягом трьох днів, починаючи з 22 серпня, на Театральному майдані відбудуться ярмарки декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, книжковий ярмарок. Також в усіх мікрорайонах міста проходитимуть тематичні заходи «Рідне місто моє» за участю творчих колективів закладів культури та освіти.

Основним із культурно-мистецьких заходів, які відбуватимуться у Луцькому замку протягом двох днів, будуть фестиваль дзвонового мистецтва «Благовіст Волині». Його родзинкою стане презентація мистецького проекту «Urbs Lucoria-Грод Луцький» та концерт карильйонної музики», - розповідає посадовець.

Святкові заходи запланували й при вході в Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки. Там відбуватимуться дійства впродовж 23-24 серпня. На сцені - патріотично-розважальний концерт за участю талановитої молоді різних мистецьких напрямків. Лучан та гостей міста розважатимуть музиканти, ілюзіоністи, учасники шоу «Україна має талант», сучасні танцювальні гуртки, жонглери вогню, а також молодіжні колективи, що займаються видовищними видами спорту.

Не обійдеться цього року й без традиційної громадської акції «Українська вишиванка» - 24-го серпня на Театральному майдані об 11:00. Із 16:00 триватиме мистецька акції «Україна - Єдина!» за участю творчих колективів Палацу культури міста Луцька, духового оркестру та солістів Волинського державного училища культури і мистецтв та Волинського народного хору «Дух, що тіло рве до бою».

Також цими днями відбудеться Свято квітів та дитячий квест «Шляхами історії славетного Лучеська».

У Луцькій міській раді обіцяють й те, що насиченою буде спортивно-розважальна програма: чемпіонат стронгмен «Найсильніша людина України - 2015», велопробіг вулицями міста, турнір з футболу, турнір з стрітболу, матчева зустріч боксу, турнір з паркового волейболу, перегони на хендбайках і колясках серед осіб з ураженим опорно-руховим апаратом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Наталі Показати IP 30 Липня 2015 10:08
Знову буде скукотіща.... З приходом Романюка кожне і кожне свято в центрі міста все більше нудним... Немає більше великих, шумних і цікавих ярмарків... Немає багато родинних компаній у місті. Центр знову буде пустий. Відкриють 3-4 ятки з сувенірами - і по всьому.
роман до Наталі Показати IP 30 Липня 2015 11:03
а зараз і не до гучних святкувань! а ярмарки завжди є і в центрі, і в парку! щороку величезна гарна "Мистецька вулиця"! але на святкування треба приходити не ввечері, коли вже все завершується, а спочатку - о 10 год. але, вам, мабуть, аби ляпнути!
Наталі до роман Показати IP 30 Липня 2015 11:36
Та уже задибали ці агресивні нападки на людей, яких ні в очі не бачив, не знаєш особисто! Що за кретинізм! Я вас чіпаю? Обзиваю? Коментую ваші дії, яких не знаю? Ідіть собі, Романе, лісом-полем. Ото дійсно - аби писнути що-небудь. Я навіть не знаю, як можна ці пару кібіток у центрі останніми місяціми на святкуваннях називати величезною мистецькою вулицею. Я пам'ятаю, яка вона колись дійсно збиралась величезна, і останнім часом стає все меншою. Не хочуть майстри виходити торгувати. Чи оренду просять велику, чи ще які умови загинають - не відомо. Якщо пішло на особистості, кілька разів була спроба сім'єю вийти у місто якраз в обідню пору. Наприклад на День матері, останній раз на День Конституції. У місті - пустота, кілька чоловік ходить-бродить, відчуття якогось національного свята не було зовсім. І не йде мова про "гучне" святкування. А йде мова хоч про якесь.
123 Показати IP 30 Липня 2015 11:36
A чи до гучних святкувань зараз? Не маємо забувати про те, що відбувається в країні...
Трикаш Назарій Показати IP 30 Липня 2015 12:30
А воду гарячу дадуть? Нащо те свято якщо води немає
Ірина Показати IP 30 Липня 2015 14:50
А школи і садочки зараз знову будуть свято квітів організовувати. Люди добрі, є дизайнери, є квіткові галереї, нехай презентують свої роботи. Але ж їм потрібно платити, а вчителі викрутяться, а потім їх хабарниками назвуть. Набридло... Змініть щось. Давайте клумбу висадимо, яка милуватиме око не з 12.00 до 16.00 а хоча б літо, щоб ті гроші і труд не просто для галочки, або аукціон букетів, бутоньєрок по 5-10 грн,. потім кошти передати на благодійність. Свято потрібно, тільки як святкувати порадьтеся з людьми. А можливо у святі взяли б участь просто приватні особи, сім'ї, домогосподарки.
до наталі Показати IP 30 Липня 2015 16:04
мадам - не партесь
ВОВК Показати IP 30 Липня 2015 21:35
помитись можна й в Стирові не зима ярмарка буде на Старому Ринку там і пийнути можна
789 Показати IP 30 Липня 2015 21:51
ПОМИТИСЯ МОЖНА І В МІСЬКІЙ РАДІ. А НАТАЛІ ПРАВА! СКУКОТА І ЗАХОДИ ПРИМІТИВНІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus