USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як у Луцьку обіцяють боротися з провокаціями під час виборів

13 Травня 2014 08:02
У Луцьку не виключають, що під час президентських виборів, які відбудуться 25 травня, можуть бути провокації. Тому, переконують в ОВК, тримають постійний зв’язок із правоохоронцями.

Про це у коментарі IA ZIK розповіла член окружної виборчої комісії № 22 у Луцьку Марія Парфенюк.

Згідно з постановою ЦВК, на території Волині створено 5 територіальних виборчих округів, в яких функціонує 1 тисяча 129 виборчих дільниць, з них, 1 тисяча 99 звичайних та 30 спеціальних. Всього в регіоні – 786,151 тисячі виборців. Зазвичай найбільша увага прикута до ТВО № 22, який охоплює обласний центр.

Член ОВК № 22 Марія Парфенюк зізналася, що провокації в Луцьку у день голосування на президентських виборах – цілком можливі. Адже багато є інформації, що на Західній Україні плануються диверсії.

«Звичайно, ми до цього готові. Всякі несподіванки в день виборів можуть бути. Передбачити їх на даний час ми також не можемо. Ми спілкуємося і з правоохоронними органами, і зі Службою безпеки України. На цей час у нас питань немає, ніяких провокацій у нас поки не було», – зазначила вона.

Тим часом керівник СЗГ УМВС у Волинській області Оксана Блищик повідомила, що в міліції розробили план заходів щодо забезпечення правопорядку і громадської безпеки під час проведення передвиборної кампанії та виборів Президента України, відповідні плани розроблені у всіх МРВ області. Для недопущення використання в протиправних цілях посилено контроль за зберіганням зброї та вибухових речовин на об’єктах дозвільної системи, а також зброї – у її власників, в організаціях, установах та на підприємствах.

«Проводяться ретельні інструктажі особового складу, працівники націлюються на витримку, уникнення провокацій, ввічливе ставлення до громадян, особливо під час проведення передвиборної агітації, ужиття рішучих заходів для припинення протиправних дій, суворе дотримання законодавства України. Створеними мобільними групами здійснюються перевірки виконання МРВ області плану заходів УМВС України у Волинській області і готовності органів внутрішніх справ до виконання своїх службових обов’язків під час підготовки та проведення виборів Президента України», – стверджує вона.

До охорони виборчих бюлетенів та громадського порядку в приміщеннях дільничних виборчих комісій буде залучено близько 1500 працівників міліції. Приміщення ТВК та ДВК вже обстежили та вживають заходів щодо усунення виявлених недоліків.

«Узято на особливий контроль перебування на території обслуговування офіційних іноземних спостерігачів. Забезпечується охорона громадського порядку в місцях їх тимчасового перебування та проживання», – зазначають у прес-службі волинської міліції.

Для стабілізації оперативної обстановки, створення умов для належного функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, на території області особовий склад органів і підрозділів УМВС працює в посиленому режимі оперативно-службової діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
100 Показати IP 13 Травня 2014 15:27
Я б увів закон, що кожний хто відмовиться від свого виборчого права отримуватиме перед виборами 500 гривень. Щоб ті кого купують кандидати вже були куплені суспільством. Долой диктатуру гречки і аспірину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus