USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Юнак, який вижив після ДТП в Усичах, з важкими травмами у лікарні

26 Липня 2016 18:16
Постраждалий у ДТП під Луцьком молодик знаходиться у важкому стані у Луцькій міській клінічній лікарні.

Про це стало відомо під час наради з головними лікарями міста на тему підсумків роботи в галузі охорони здоров’я міста за 6 місяців 2016 року, що відбулась сьогодні, 26 липня.
Зі слів головного лікаря медичного закладу Лариси Духневич, у 21-річного чоловіка, якому вдалось вижити під час страшної автокатастрофи, діагностували розрив печінки та селезінки, а також чисельні травми грудної клітки.

Нагадаємо, ДТП, під час якої загинули четверо людей, трапилася поблизу села Усичі Луцького району 25 липня 2016 року. Так, на 27-ому кілометрі траси Луцьк-Володимир-Волинський «лоб в лоб» зіткнулись два автомобілі. Водій Mercedes-Benz та пасажир Renault Kangoo померли на місці. Водій «черевичка», 1995 року народження, помер в кареті швидкої допомоги дорогою до лікарні. Також, отримавши травми, несумісні з життям, сьогодні, 26 липня, не приходячи до свідомості, помер іще один учасник аварії.

Як пояснила головний медик Луцької міської лікарні, наразі давати прогнози щодо стану постраждалого – рано. Однак, у контексті розмови вона зазначила, що цього року значно підвищився рівень ургентного травматизму не лише в Луцьку, а й в районах.

«Уся ургенція із районів йде до нас у лікарню. Щороку оперуємо понад 5 тисяч осіб. Ось і у випадку з вищезгаданою аварією: трапилась вона в Усичах, а постраждалих привезли до нас», - зауважила фахівець.

Разом із тим, вона зазначила, що медичний заклад гостро потребує оновлення трубки для спірального томографа, із допомогою якого можна якісно діагностувати ургентних хворих. Вартість такого приладу – 1 мільйон 600 тисяч гривень.

«На жаль, цього року коштів із міського бюджету не вистачає на купівлю трубки на СКТ. Раніше нам у цьому допомагала міська рада. Через несправність обладнання роботу спірального томографа у лікарні довелось повністю зупинити. Через такі високі ціни на комплектуючі до діагностичного пристрою, дорого вартує і власне обстеження. На жаль, дозволити його собі можуть лише дві третини пацієнтів», - повідомила лікар.

На це начальник міського управління здоров’я Микола Якимчук відповів, що сподівається на розуміння проблеми луцькими депутатами, адже завтра – сесія міськради, утім, він чітко розуміє, що осилити усі потреби медицини на кошти із міського бюджету неможливо, адже окрім медичної галузі існує й освіта, дороги тощо.

«Сподіваємось, що ці проблеми вирішать шляхом перерозподілу коштів з бюджету. Не все одразу», - підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
123 Показати IP 26 Липня 2016 21:52
оце не робити проспект волі-а купити те що потрібно для лікарні-але хто послухає-роблять аби собі в карман покласти-а люди-це таке!!!!!!!!!!!!!!!!
Че Показати IP 26 Липня 2016 22:05
1. "Ось і у випадку з вищезгаданою аварією: трапилась вона в Усичах, а постраждалих привезли до нас" . А куди мали везти? В Локачi? 2. 1,6 млн на томограф нема, а липи садати i брукiвку класти е. Пi..ц, а не мicто!
До че Показати IP 27 Липня 2016 00:32
Могли і в районну , чи обласну...
аяяй. Показати IP 27 Липня 2016 07:53
Поэтому область должна помочь в решении проблемы с томографом!
Олександр Показати IP 27 Липня 2016 09:20
Не скажу нічого про томограф, але зверну увагу, що кошти виділені на лікарні в першу чергу використовуються на облаштування кабінетів адмінперсоналу. І крім того, яке відношення має стоматолог (присутня на нараді) до печінки та селезінки???
Міша до Олександр Показати IP 27 Липня 2016 12:00
Якщо десь бачили чи чули про такі ремонти, то не судіть по одній установі про інші...
люди Показати IP 27 Липня 2016 10:04
А куди діваються мільйони, які сплачують пацієнти за обстеження на томографі? Романюку і Ко в кишеню?
Правда до люди Показати IP 27 Липня 2016 12:33
Гроші йдуть на поточні видатки. Якби при розрахунку у вартість кожного обстеження включали кошти на майбутній ремонт обладнання, то б ніхто із пацієнтів не міг би оплатити його вартість і пройти необхідне обстеження. Так що люди, цініть те що маєте!!!
Dantshik Показати IP 14 Грудня 2016 21:44
Шалом! Слава і Хвала Господу Богу,Котрий викупив нас Своєю Кров'ю і переміг смерть для нас! Йому не потрібні ні свічки ні ікони ні жести.Він не сліпий і не глухонімий! Кличте до Нього через не хочу, через крик і сльози про зцілення і запитайте за що і Милостивий відкриє для зменшення прірви і просите пробачення за спробу самотужки і гріхи що пам'ятаєте і не пам'ятаєте і не розкаяні прокляття предків! Тому що диявол - нам ворог дуже не хоче нашого звернення до Господа Бога, Спасителеві нашому, Який нам нічого не винен, любить нас по Своїй великій милості! І в спілкуванні з Господом приймайте Його Любов до людей, Мудрість Духа Святого відрізняти брехню від Істини! І закликаючи Ім'я Йешуа-Спасителя і Силу Спокутної Крові Господа скасувати своїми устами доступ диявола через гріх і прокляття і проголошувати зцілення, здоров'я і перемагати смерть! Де гарантія, що у вашому житті не прийде відчай і не знадобиться чудо! Радість в Господі, сила наша! Блаженні засмучені, бо вони будуть утішені. (Матф.5: 4) Боже, нехай же буде Твоя, Досконала воля! У Тебе всі часи і терміни! Єврей не нація, а з Біблії мандрівник Божий, а Ізраїль з Біблії долающий людей Владою і Любов'ю Божою, а іудей дослов.переклад праведно славящий Господа Бога! Хто зветься, кого звуть і хто насправді не одне і теж!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus