USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заступник Міністра оборони України перевірив стан справ на Волині

2 Вересня 2015 18:47
Робоча група на чолі із заступником Міністра оборони України – керівником апарату Петром Мехедом – працювала сьогодні, 2 серпня, на Волині з метою вивчення стану справ у військових частинах та установах Луцького гарнізону, проведення робочих зустрічей із представниками органів державного управління, проведення особистого прийому громадян тощо.

Про це повідомив керівник регіональної прес-служби ЗСУ підполковник Володимир Скоростецький.

У приміщенні Волинської обласної державної адміністрації відбулась зустріч робочої групи Міноборони із заступником голови ОДА Сергієм Кошаруком. Особливе зацікавлення представників оборонного відомства викликали питання співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування та військових.



Заступник голови ОДА Сергій Кошарук розповів, що на Волині запроваджено низку ініціатив, спрямованих на соціальну підтримку та адаптацію українських воїнів. Зокрема, у стадії створення, механізм забезпечення житлом. Також, надаються земельні ділянки учасникам АТО. В області проводиться інвентаризація земель, вільні ділянки розподіляються відповідно до потреб захисників України.

До того ж, окрім передбаченої одноразової грошової допомоги у разі загибелі бійця, з бюджету області родині виділяється сума у 100 тисяч гривень.



У тісній співпраці проходить робота із військово-патріотичного виховання молоді. Військові спільно із ОДА спланували для юних волинян низку заходів.

Загальний бюджет на який передбачено 15 мільйонів гривень. Упродовж наступних років в області пройдуть конкурси, змагання, практичні вишколи. Крім того, у області діє потужний волонтерський рух, який на громадських засадах здійснює підтримку військовослужбовців не лише в логістичній площині, але й у питаннях соціальної адаптації після демобілізації, посттравматичної реабілітації після поранень тощо.

Також, заступник міністра оборони України побував у розташуванні військового госпіталю. Разом із начальником цієї військово-медичної установи полковником медичної служби Олександром Хоменком високопосадовець оглянув палати та лікувальні відділення, поспілкувався із медичним персоналом та пацієнтами госпіталю. Відтак, на даний час особливих проблем щодо надання фахової медичної допомоги військовослужбовцям які перебувають на лікуванні не має: харчування, побутові умови та необхідні лікарські препарати є в наявності. Єдине, що потребує шпиталь – оновлення деякої медичної техніки.



Після цього, упродовж двох годин у Волинському обласному комісаріаті заступник Міністра оборони України – керівник апарату Петро Мехед провів прийом громадян з особистих питань. Загалом, на прийом прибули 20 осіб. Проблеми із якими звертались люди, здебільшого однотипні: труднощі у отриманні статусу учасника бойових дій учасниками АТО, особливо це стосується бійців добровольчих батальйонів. Також, порушено питання несвоєчасної виплата грошового утримання, отримання житла, або зміна групи інвалідності, пошук та визволення родичів, які перебувають у полоні сепаратистів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО З ВОЛИНСЬКИХ БІЙЦІВ ДОСІ – У ПОЛОНІ БОЙОВИКІВ. СПИСОК

Заступник Міністра оборони України Петро Мехед зазначив, що переважна більшість звернень громадян вирішувались на місці. Для цього надавались доручення для опрацювання необхідних документів на рівні військового комісаріату, або відповідної військової частини.

Відео: Громадське.Волинь



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
що саме Показати IP 2 Вересня 2015 21:26
він перевірив і о котрій годині відбудется покращення
Ігор Показати IP 2 Вересня 2015 22:04
Забули написати скільки ця "перевірка" випила волинської самогонки!
Місцевий Показати IP 3 Вересня 2015 09:42
Показуха галіма

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus