USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Автозавод ЗАЗ практично призупинив роботу

21 Серпня 2014 11:36
Через ситуацію в країні найбільший автозавод України практично зупинив роботу. Про це інформує УНІАН.

Найбільший виробник легкових автомобілів в Україні Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) (Запоріжжя) практично зупинив виробництво автомобілів і автобусної техніки через девальвацію гривні та війну на сході України.

"За ситуації, коли більш ніж у півтора рази девальвувала національна валюта, що призвело до зниження купівельної спроможності громадян України, коли в східному регіоні фактично йде війна, повністю зупинено продаж у Луганській і Донецькій областях, в умовах обвалу продажу нових автомобілів на ринку України і фактичної зупинки експортних поставок до РФ, виробляти автомобілі «на склад» економічно недоцільно", - повідомляють у прес-службі заводу.

При цьому, там відзначили, що про припинення існування ЗАЗ не йдеться, а обсяги виробництва будуть збільшені, як тільки ситуація в Україні стабілізується. Підприємство повідомляє, що скоротило надмірний кадровий фонд, відзначаючи, що виробництво автомобілів ЗАЗ на початок року забезпечували 6 000 співробітників.

У прес-службі не навели конкретного числа звільнених, але відзначили, що під скорочення потрапила невелика частина робітників.

Як стало відомо, раніше ЗАЗ перейшов на триденний робочий тиждень. ЗАЗ у 2013 році збільшив чистий прибуток у 5,8 разу - до 2,6 мільйона гривень.

Довідково:

Запорізький автомобілебудівний завод - найбільше автомобілебудівне підприємство України з повномасштабним виробництвом автомобілів, комплектуючих, штампуванням, зварюванням, фарбуванням, складанням. Підприємство входить в корпорацію «УкрАВТО».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ІМХО Показати IP 21 Серпня 2014 11:49
О! Чергове здобуття Майдану... далі буде.
Гуньчик Показати IP 21 Серпня 2014 11:50
Чергова перемога Пороха
Ваня Показати IP 21 Серпня 2014 11:56
Це точно.Все дорожчає зарплата і пенсії мізерні.Скоро з голоду подохнем.Почнеться масове звільнення.За що боролись на це напоролись. Будемо відбудовувати чокнутих донбасівців і луганців,а самі з голоду дохнути.А вони чортяки підтримують терористів.Ніколи з них не зробиш українців-це кацапи від народження.А кацап-це непотріб. Росіяни да,але не кацапи.
Лучанин до Ваня Показати IP 21 Серпня 2014 12:16
коментар було видалено
гість Показати IP 21 Серпня 2014 12:16
панове, а може ви оновите модельний ряд? Ну скільки можна виробляти Ланоси дизайну 2000 року? Вони вже давно морально застаріли. А девальвація нац валюти тут не при чому - ваші авто по якості ніяк не можуть зрівнятися з б/ушними іномарками, які масово як закуповувалися, так і закуповуються. Ну навіть у узбеків повчитеся - вони виготовлюють Деу новітнього дизайну.
ІМХО до гість Показати IP 21 Серпня 2014 12:44
А оновлювати модельний ряд за які шиші? Чи ви думаєте, що це так просто? Своїх розробок і креслень немає, бо це коштує скажених грошей, от і доводиься викупляти в світу те, що вже нікому непотрібно. Зауважте, що ZAZ FORZA був розроблений за кресленнями китайської Chery, ZAZ VIDA викупили в Chevrolet, коли відому всім модель AVEO взагалі перестали випускати і реалізовувати. А на все це ще й купуються права і ліцензії. Тому, щодо оновлення не може бути навіть і мови. Той модельний ряд, який зараз пропонує корпорація АвтоЗАЗ є набагато кращим і якіснішим від майже усіх марок модельного ряду корпорації АвтоВАЗ, тому не треба розкидатись ярликами. Якби ціни були підігнані до нормального рівня, аби зробити автомобілі ЗАЗ доступними для простого населення, їх би купували з руками і ногами. Однак, сьогодні ціна цих автомобілів коливається в діапазоні від 100 до 120 тис грн. і це робить придбання такого авто середньостатестичним громадянином нереальним. Інше питання, чому держава не підтримує національний автопром? Чому працівники стуктуриних підрозділів МВС їздять на автомобілях Тойота Пріус? Чому працівники держ.структур закуповують собі автомобілі закордонного виробництва? Подивіться, як грамотно до цього питання підішли в Румунії, там вся поліція їздить на автомобілях марки DACIA, які випускаються власне в Румунії. Те ж саме відбувається в Італії, де поліція їздить на Фіатах. Якби було держ.замовлення, був би попит і збут, і тоді би завод міг розвивати і покращувати своє виробництво, роблячи автомобілі і з новим дизайном і доступними. А дерх.замовлення немає. Вони замість того, щоб допомагати вітчизняному виробнику, гроблять його, затарюючись за бугром в тридорога автомобілями, рік обслуговування яких коштує половину вартості будь-якої моделі автомобіля марки ЗАЗ. От так воно все і працює. Навіть в таких, здавалось би логічних речах, наша держава має нас в дупі.
Ре Показати IP 21 Серпня 2014 17:00
блага вість!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus