USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Автожурнал вибачився за брехню на замовлення

21 Березня 2011 14:12
Американський журнал The Detroit News перепросив читачів за внесення змін до тексту автомобільного огляду під тиском компанії Chrysler.

Про це інформує "Кореспондент" .

Кілька днів тому автомобільний оглядач Скотт Берджесс звільнився з The Detroit News після того, як редакція попросила його змінити текст онлайн-версії огляду нового автомобіля Chrysler 200. Це прохання, за словами головного редактора і видавця газети Джонатана Волма, було викликано скаргою на різкий і нешанобливий тон огляду від Chrysler, великої автомобільної компанії, розташованої в Детройті, і одного з основних рекламодавців.

На той момент текст вже вийшов у паперовій версії газети, але головний редактор попросив автора пом'якшити онлайн-версію в декількох місцях.

Волмен написав у редакційній колонці, що огляд був різко критичним, і поправки, які він запропонував, не змінили б загальної тональності і висновків тексту.

"Незважаючи на те, що ми мали намір покращити цей текст, зробивши деякі його місця менш дратівливими, рішення внести зміни через звернення рекламодавця було помилкою, - пише Волмен. - Як видавець і редактор, я хочу перепросити наших читачів і, звичайно, Скотта. Після того, як текст було опубліковано, ми не мали права змінювати його і, звичайно, не повинні були зазнавати будь-яких впливів, крім інтересів читачів".

Редактор зазначає, що газета часто публікує критичні огляди, і читачі повинні бути впевнені в тому, що отримують думку автора, на яку не впливають жодні комерційні або інші зовнішні важелі.

Нагадаємо, нещодавно власкор телеканалу Інтер в Луганській області Руслан Міщенко заявив, що його хочуть звільнити за сюжет про брак хліба в місті Свердловськ через тиск місцевої влади на керівництво телеканалу. Пізніше журналіст заявив, що залишається на своїй роботі, а редакційна перевірка підтвердила об'єктивність його сюжету. Інтер спростував як факт скарги влади, так і факт проведення перевірки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus