USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Через байдужість чиновників селяни лишаться без автобуса

13 Червня 2017 19:29
Села Домашів та Журавичі Ківерцівського району можуть лишитися без автобусного сполучення із обласним центром Волині, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Так, за словами голови Журавичівської сільської ради Алли Гонтар, ці села із Луцьком з’єднувала маршрутка «Луцьк-Журавичі», яка курсувала через Домашів та Яромель.

«Тендер на перевезення цим маршрутом виграла дружина місцевого священика. Згідно із документами, поданими на тендер, йшла мова, що маршрут обслуговуватиме автобус «Богдан». Проте на рейс поставили малесенький бусик «Мерседес». В його проході двоє пасажирів розминутися не можуть. Люди скарги писали, бо і доїзд не завжди був забезпечений. Наприклад, у січні машина 2 тижні на ремонті була. Зараз почався дачний сезон, багато людей приїжджають з Луцька до нас на дачі або до батьків і не можуть виїхати з сіл», – розповідає голова сільради.

За словами Алли Гонтар, домашівчани написали до Ківерцівської райдержадміністрації колективну скаргу, в якій вказали, що автобус сполученням «Луцьк – Журавичі» не відповідає нормам.

«Звернення було 11 квітня і з підписами селян, і депутатів сільради. Нам відписали, що проведуть перевірку технічного стану автобуса приватного підприємця Яковлюк. Обіцяли, якщо виявлять порушення транспортного законодавства, то з перевізником розірвуть договір. Перевізника повідомили, аби він дав такий автомобіль, як належить. Проте він його або продав, або цей автобус обслуговує інший маршрут. І вже односельчани кажуть мені, що перевізник сказав людям, що маршрутки від завтра не буде. Вчора ми телефонували до департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА, де нам відповіли, що вони зайняті і їм не до нас. Кажуть, що оголосять конкурс на перевезення і через місяць проведуть тендер. А що робити місяць людям? Багато хто з лучан живе за рахунок городу в селі, – зауважує Алла Гонтар. – До Луцька 55 кілометрів і по суті туди дістатися немає як. Пільг немає, вартість проїзду велика, люди мовчать. Якщо не буде транспортного сполучення, то селяни готові перекрити трасу. Перевізник погодився на умови, які визначені договором, але їх не виконує. І ніхто на це з відповідальних осіб не реагує».

Аби вирішити питання щодо забезпечення сполучення «Луцьк-Журавичі», депутат Волинської обласної ради (фракція «УКРОП) Олександр Омельчук готує депутатське звернення до голови Волинської облдержадміністрації.

«Люди заслуговують на нормальну якість перевезень. Виконання умов тендеру повинні відслідковувати працівники департаменту інфраструктури і туризму облдержадміністрації, які, на мою думку, не належно виконали свою роботу. Якщо проблема з перевезенням не вирішиться – будемо вдаватися до радикальних дій», – каже Олександр Омельчук.

До слова, сьогодні упродовж дня в департаменті інфраструктури і туризму ОДА не відповідали на жоден із стаціонарних робочих телефонів. Не підняв слухавку і керівник департаменту Іван Мирка, якого набрали на мобільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Наболіло. Показати IP 13 Червня 2017 21:21
Кожен робить все що хоче, а владі на все на...ти , головне купу папірців заповнити і зробити розумне і турботливе лице перед виборами...
Лучанин Показати IP 13 Червня 2017 23:36
Тільки дійшло що всім на все незалежно від всього? А в Луцьку не те саме?
Подорожуючий Показати IP 14 Червня 2017 13:20
Їхала паро разів тим автобусом. людей немає де проштрикнутися, автобус старенький не знаю як ще на ходу ходить - 1, інший нормальний. Але народу море завжди. Невже не можна хорошого автобуса поставити? Приклад наведу - з Острога в Рівне автобуси ходять кожні півгодини, дорога коштує 28 грн, автобуси хороші. І часто 3-4 людини. То звичайно інша область. Але чого не знайдеться нормального перевізника? місце то вигідне.
Домашів Показати IP 14 Червня 2017 20:48
Сільський Голова Алла Гонтар продала всі землі в селі домашів ) і буде дальше продавати , треба міняти Сільську головиху
Жителька села Домаш Показати IP 14 Червня 2017 21:28
З того часу як Алла Гонтар почала виконувати обов'язки голови сільради в селах Домашів та Миків нічого не змінилось (обіцянки залишились обіцянками)
Домашів Показати IP 14 Червня 2017 22:24
Та вона зовсім тих бідних людей за людей не рахує!!! Аби думає як собі карман набити грошима. Брихуха вона.
Анонім Показати IP 14 Червня 2017 22:38
Вона зразу бідним людям золоті гори обіцяла. А сама тільки й думає як то свої кармани грошима набити поки при владі.
Анонім Показати IP 14 Червня 2017 22:46
Домашівці і заяви не писали і трасу перекривати не буду. Це все брехня.
Житель Показати IP 15 Червня 2017 16:00
У нас найкращий голова, хватить чіплятися. Вона перед виборами нічого не обіцяла, а зробила багато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus