USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині селяни самотужки відремонтували дорогу

9 Липня 2017 23:13
Мешканці Клітицької сільської ради, що неподалік Каменя-Каширського, самотужки відремонтували дорогу, яка сполучає їхнє село з райцентром, повідомляє Полісся.

Люди закупили матеріали, звезли всю техніку, яка в кого була і розпочали латати відрізок асфальтованого шляху, який сполучає село Клітицьк з Камінь-Каширським. Старалися вони робити це за технологіями. Хіба що ями та вибоїни закладали не дорогим асфальтом, а більш доступним матеріалом — бетоном.

Голова Клітицької сільської ради Степан Склезь пригнав свого трактора із причіпною грейдерувальною лопатою. Він пояснив, що ця дорожня артерія значиться на балансі служби автомобільних доріг. Не ремонтували її вже давно, певно з того часу, як збудували. Щодня цією дорогою курсують великогабаритні вантажівки, які возять пісок, ліс та палети. Вони вже в окремих місцях так знищили цю дорогу, що не проїхати нею, як добре задощить.

Через те, що вона проходить і за межами населеного пункту, сільрада напряму не має повноважень її профінансувати. Щоправда, селяни знайшли вихід: вони зібрали по 200 гривень, закупили пальне та будівельні матеріали. Долучився до гарної справи у ролі спонсора і Камінь-Каширський держлісгосп на чолі з директором В’ячеславом Кузьмичем, адже поряд контора одного із його лісництв.

Зо два десятки місцевих чоловіків завзято працювали, навіть в неділю. Адже в селі що не день – то гаряча пора. Всі трудилися безкоштовно, долучилася і сільська молодь. І таким чином вони залатали ями цементом із щебенем на дорозі завдовжки близько двох кілометрів. Підрахували, що на кожні сто метрів ремонту дорожнього покриття витратили не більше кількох тисяч гривень. Якби такі роботи проводила дорожня служба, то це обійшлося б в десятки разів дорожче.

Ремонтні роботи селяни завершили біля рекреаційного пункту Дубицьк. Далі, як вони пояснили, територія міської ради.

“Сподіваємося, що влада Каменя-Каширського теж зможе мобілізувати своїх жителів, покаже приклад, як треба господарювати, та відремонтує свою частину дороги. Ми не хочемо нікому нічого доводити, просто хочемо, щоб все було справедливо і чесно. Щоб і ми, і жителі міста їздили нормальними шляхами”, — пояснює один із ініціаторів ремонту цієї дороги Микола Кузьмич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Житель міста Показати IP 9 Липня 2017 23:44
Дожилися!Люди викручуються як можутт!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus