USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

На Волині селяни вирішили провчити недобросовісну перевізницю

29 Січня 2016 15:18
До Березолук Рожищенського району доїхати — справжня проблема, адже в село їздить невелика маршрутка, яка розрахована на 17 чоловік, тоді як пасажирів набагато більше, із них — чимало школярів.

Та і графік руху автобуса перевізник корегує на свій розсуд, — скаржаться місцеві мешканці.

Через малу місткість транспортного засобу перевізник не має права укладатиз управлінням освіти договір на перевезення школярів, - повідомляє «Район Рожище».

— Ми стали вимагати, щоб нам надали нормальний автобус — «Пазік», — розповідає Березолуківський сільський голова Лідія Коцюбайло. — Бо через отаку маршрутку не маємо права заключати договір з управлінням освіти на перевезення школярів. Місця має бути більше. Перевізник Марія Небось не йде на контакт, і якщо далі не реагуватиме на наші вимоги, ми будемо вживати заходів.

Недобросовісну перевізницю таки вирішили провчити: дали випробувальний термін до 16 лютого — надати громадянам нормальний автобус, який міг би перевозити і школярів. Якщо графік руху не впорядкують і не буде більшого транспортного засобу, договір розірвуть.

— Ми маємо тепер право контролювати, коли і як їздить маршрутка, яка ця маршрутка. Якщо нам не дадуть більшого автобуса, то поїду з клопотанням у відділ інфраструктури і туризму ОДА, щоб із цим перевізником розірвали договір. Зараз є чимало перевізників, які хотіли б наших людей возити. Приходять і кажуть: ми готові возити людей на кращих умовах, аніж є зараз, — додає Лідія Володимирівна.

З часом буде видно, наскільки стане комфортним доїзд до села Березолуки. А зараз жителі сіл та школярі змушені тиснутися, як оселедці в бочці, в невеличкому «бусику».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тарас Чурило Показати IP 29 Січня 2016 17:23
А де начальник інфраструктури ОДА, чи він тільки свою фірму розбудовує?
гість Показати IP 29 Січня 2016 18:22
а трафарет який, є с. Ужова а не Узова!!!
місцева Показати IP 30 Січня 2016 11:45
Ось уже минуло два роки, як маємо тільки один клопіт з таким перевізником. Маршрутка дуже маленька,на сімнадцять посадочних місць, а одних лише школярів перевозить понад тридцять. А ще ж є пасажири, які їдуть до райцентру чи до Луцька..Як їхати, коли вже не раз бувало на ходу відкривались двері, відпадало колесо. Ризикуємо своїм здоровям і життям. А Майї Іванівні Небось, виходить це не є аргументом для того, щоб замінити маршрутку на автобус.Нещодавно в маршрутці зняли ще одне крісло, ніби, щоб було більше місця. Як ви думаєте , шановні читачі публікації, це може бути вирішенням проблеми??? Ось і напрошується питання : куди дивиться районна та обласна влада, департамент інфраструктури транспорту та туризму, коли складають угоди з такими горе-перевізниками, як Майя Іванівна Небось!?
Віктор Показати IP 2 Лютого 2016 11:07
Потрібно такого перевізники притягнути до адміністративної відповідальності, а керівника інфраструктури ОДА до дисциплінарної відповідальності (звільнити із забороною в подальшому обіймати посаду до 10 (десяти років). Лише після дієвих дій особи будуть добросовісно виконувати взяті на себе зобов'язання. Нехай нова поліція даною справою займеться. Прошу Вас журналісти передати дану інформацію поліції. P.S. За справедливість. За права людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus