USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині у вихідні погіршаться умови пересування на автошляхах

10 Січня 2014 12:07
У ці вихідні внаслідок погіршення погоди і настання мінусових температур умови пересування по автомобільних дорогах області можуть суттєво погіршитися. Водіям слід пам'ятати про це. А тим із них, хто має недостатній досвід управління автотранспортом, можливо, варто й взагалі утриматися від необов'язкових поїздок, особливо – в період з вечора неділі – до світлої пори понеділка.

Про це повідомила Служба автомобільних доріг в області.

Зокрема, «для забезпечення безперебійного руху автотранспорту автомобільними дорогами загального користування взимку підготували 245 (із 245 наявних) одиниць снігоочисної техніки і обладнання. Зокрема – 7 роторних снігоочищувачів, 69 одиниць навісного обладнання, 5 бульдозерів та 48 навантажувачів, 45 автогрейдерів, 66 піскорозкидачів та 5 солерозподілювачів», – розповів керівник Служби автомобільних доріг Волині Анатолій Посполітак. – Крім того, уклали 43 договори на залучення в разі сильних снігопадів додаткових 70 одиниць техніки та механізмів сторонніх підприємств та організацій (бульдозерів – 18, автогрейдерів – 24, навантажувачів – 28).

Зі слів дорожників, область на цей період повністю забезпечена посипочними матеріалами, якими при потребі оброблюються ділянки доріг, де виникає ожеледиця.

З метою забезпечення снігозахисту вразливих ділянок доріг волинські дорожники влаштували майже двадцять кілометрів пасивного снігозахисту на автодорогах державного значення, з них десять – обставлені планковими щитами.

«З метою оперативного вирішення питань, пов’язаних із забезпеченням безперебійного і безпечного руху транспорту автомобільними дорогами загального користування в зимовий період, у виробничих підрозділах облавтодору створили 33 постійно діючі бригади працівників, які працюють в цілодобовому режимі, – розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг з експлуатації Юрій Ришкевич. – Але останнє слово у забезпеченні безпеки усе ж таки залишається за водієм. Зокрема, за його вмінням правильно оцінити ситуацію на дорозі і обрати безпечну швидкість руху. За будь-яких обставин водій має пам'ятати, що він відповідає за людські життя».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus