USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Найдоступніші авто в Україні. ПЕРЕЛІК. ФОТО

13 Серпня 2013 21:00
Видання «Кореспондент» оцінило переваги і недоліки та склало рейтинг найдешевших автомобілів вітчизняного ринку.

Сьогодні, серед доступних автомобілів в Україні пропозиція значно ширша, ніж кілька років тому, першою чергою, завдяки появі нових брендів, зауважує Олег Давиденко, який склав рейтинг найбільш доступних автомобілів, які можна придбати в автосалонах.

Найдоступнішим новим автомобілем на ринку залишається Daewoo Matiz, вироблений на заводі в Узбекистані. Ціна - 54-56 тисяч гривень, на «звільнений» від можливих опцій автомобіль із 52-сильним мотором об'ємом 0,8 літра і «механікою», на сьогодні є найдоступнішою. По самому автомобілю розповідати нічого, тому що подібних екземплярів на дорогах - греблю гати.

Аналогічна модель від Chery під назвою QQ пропонується трохи дорожче, у діапазоні від 56 500 - 59 500 гривень, залежно від року випуску.

Фактично автомобіль аналогічний Матізу, але пропонується з мотором 1,1 літра потужністю 68 к.с. Цікаво, що у максимальній комплектації можливо замовити люк, нехай навіть із механічним приводом.


Далі - автомобіль ZAZ Sens, що відрізняється від Lanos, мотором і трансмісією вітчизняного виробництва. Стартова ціна у 59 100 гривень дає можливість комфортно розташуватися на другому місці нашого рейтингу і бути одним із «бестселерів» ринку.


Слідом за ним - перший з автомобілів із китайськими корінням - Geely CK. Як стверджує рекламний проспект, лише за 59 900 гривень ви отримуєте сучасний комфортабельний автомобіль довжиною більше чотирьох метрів, із 16-клапанним двигуном потужністю 94 к.с., задньою незалежною підвіскою і багажником обсягом понад 400 літрів.



Не дивно, що неподалік від Матіза розташувався його «узбецький» родич - модель ДЕУ Нексія, яка пропонується у мінімізованій до нефарбованих бамперів комплектації за 62 тисяч гривень.

Фактично Нексія є модернізованою версією популярного у 80-90-ті роки автомобіля Опель Кадет у кузові седан. За роки на конвеєрі у цього автомобіля усунули практично всі проблемні моменти і можливо, тому у таксистів Нексія користується попитом.



На шостому місці Saipa Tiba - седан В-класу за ціною 69 900 гривень за автомобіль із мотором 1,5 літра. Цей автомобіль є самостійною розробкою іранського автовиробника Saipa.

У базову комплектацію SAIPA TIBA входять: гідропідсилювач керма, подушка безпеки водія і пасажира, ABS, обігрів заднього скла, кондиціонер, магнітола, передні електросклопідйомники, центральний замок із ДУ.

Зовнішній вигляд і технічні характеристики автомобіля демонструють багаторічне відставання виробників автомобілів в Ірані від світових лідерів.



Далі - BYD F0 малолітражний автомобіль, що нагадує аналог найменшої Тойоти або Пежо, лише за 69 990 гривень. Автомобіль продається у світі від 2008-ого року і відрізняється досить високоякісною комплектацією, яка включає в себе кондиціонер, подушки безпеки, електропакет і магнітолу, яка вміє читати MP3 файли.

Комплектується автомобіль 1-літровим мотором, потужністю 67 к.с. і за «паспортом» споживає близько 5,3 літра у змішаному режимі.

За такою самою ціною можна придбати акційний Lifan 320 2011-ого року випуску, який трохи більше, ніж BYD F0, і має достатньо екстравагантний зовнішній вигляд. Причому інтер'єр перебуває в абсолютній дисгармонії із «зухвалим» зовнішнім виглядом, пропонуючи салон дуже схожий на першу модель Шевроле Авео.

Комплектується модель 1,4-літровим бензиновим двигуном, із мінімальним споживанням палива - 6,5 літра на 100 кілометрів. Моделі цього року випуску продаються за ціною на 10 тисяч гривень дорожче.


Замикає десятку найбільш доступних всюдисущий Lada Samara і ZAZ Lanos Ланос за цінами від 69 900 гривеньь і 70 тисяч гривень відповідно. Обидва ці автомобілі добре знайомі обивателю, тому що на дорогах України їх - безліч.



Вибір доступних автомобілів досить широкий і потребує уважного вивчення пропозиції на ринку. Крім технічних характеристик і ціни, радимо поспілкуватися з тими, хто експлуатує таку техніку. Особливо це стосується представників китайського автопрому.

Водій повинен пам'ятати, що витрачає на автомобіль гроші не лише тоді, коли купує його, тому варто все-таки довірити свій вибір перевіреним в обслуговуванні та експлуатації моделями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мдас Показати IP 13 Серпня 2013 22:19
Це перелік лайна, а не авто. Президент подбав про народ, після 1 вересня почнем відчувати чергове покращення
це не авто Показати IP 14 Серпня 2013 01:07
Чому наприклад Польща не їздить на китайських авто? або а вириблених в Україні? Бо це справді лайно, а після 1-го вересня нас просто змусять купляти цю лажу не якіну (автомобілем це важко назвати)
драйвер Показати IP 14 Серпня 2013 08:42
Ціни на вказані авто мають бути нижчі мінімум в два рази, так щоб якість відповідала ціні. Особисто я ніколи цей хлам не куплю, принципово, оскільки знаю що всякі васадзе та інші зароблять на мені 400 відсотків прибутку. Люди!!! не будьте такими дурними, не ведіться на ці брехливі рейтинги і не купуйте цей мотлох, це небезпечно для життя як мінімум, а як максимум з вас просто роблять лохів і нахабним способом наживаються на вас.
атнизаз Показати IP 14 Серпня 2013 08:50
а й справді таких авто в Польщі а тим більше в Західній Європі не побачеш ! Чомусь європейці купляють і мають змогу купити якісне ато і по ціні дешевше ніж ці "екземпляри" описані зверху
водій Показати IP 14 Серпня 2013 14:29
Та це корчі а не машини. І відношення до автомобілів ці зламки немають ніякогою Тому в Європі їх немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus