USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рада встановила нові штрафи за перевантажені фури

11 Вересня 2019 12:42
Народні депутати проголосували в цілому за законопроєкт, що передбачає збільшення штрафів за перевантажені фури. Його підтримали 331 нардепи, проти проголосували 3, ще 13 – утримались.

Документ вносить зміни до закону «Про автомобільний транспорт», пише 24 канал.

Йдеться про:

Штраф за перевищену вагову норму на 5-10% – штраф у 500 неоподатковуваних мінімумів;

За перевищену вагову норму на 10-20% – одна тисяча неоподатковуваних мінімумів;

За перевищену вагову норму на понад 20% – 2 тис. неоподатковуваних мінімумів.

Усі надходження, отримані завдяки збільшенню штрафів, спрямують до Державного дорожнього фонду.

Встановлюється, що відповідальність за таке порушення буде нести власник автомобіля (людина або компанія) або зареєстрований користувач. Якщо йдеться про авто на єврономерах - то людина, яка ввезла транспорт в Україну. Відмова сплатити штраф або оскарження відповідної постанови - причина заборонити в'їзд іноземцю в Україну.

Згідно із законопроектом, якщо водій пасажирського або вантажного транспорту проігнорував прохання зупинитися представника Держслужби з безпеки на транспорті - йому загрожує штраф 3400 гривень або позбавлення права керування на 3-6 місяців.

Перевантаження фури може бути зафіксоване автоматично. Тоді тому, хто вважається водієм, надішлють постанову про штраф поштою. Якщо водій хоче отримувати такі повідомлення на телефон або електронну пошту - йому потрібно звернутися в МВС.

Зазначимо, чинним законодавством за перевантаження фур передбачений штраф 510-680 гривень (ч.1 ст.132-1 Адмінкодексу).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 11 Вересня 2019 14:11
Малi штрафи треба було 10000 гр як мiнiмум ,тодi может б думали що роблять з дорогами з сво`iми перегрузами , а особо хiтрожоп... Якi умудряються пiд знак заборони `iздити по мiсту не маючи на це дозвiл , а потiм лишати фури посеред вулицi та спричиняти не зручностi закриваючи огляд водiям , якi ви`iзджають з поворота взагалi забирати посвiдчення i на перездачу .может тодi було б меньше хамiв i авто гандо....
Лучанин до Олег Показати IP 11 Вересня 2019 17:23
Водії - це ті ж "пересічні українці" в масі своїй. Тому щоб було менше хамів і донів, потрібно щоб підвищувався загальний рівень культури суспільства, його повага до закону.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus