USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ремонт дороги Луцьк-Львів на Волині можливий не раніше 2016-го року

4 Грудня 2015 14:11
На Волині запланували реалізувати проект з ремонту дороги Луцьк-Львів, і цього року, в кращому випадку, встигнуть завершити лише тендерні процедури. Ремонт траси розподілять на 8 об’єктів.

Про це йшлося під час розширеного засідання Антикризового енергетичного штабу у режимі відеоселектору за участю голів райдержадміністрацій, міських, міст обласного значення, в приміщенні овального залу обласної ради сьогодні, 4-го грудня.

Раніше повідомлялося, повідомлялося, що ремонт траси Луцьк-Львів незабаром дійде до Волині. Нагадаємо, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначив, що завершити тендерні процедури та визначити умови договору планують до завершення холодів. Розпочати роботи планують у 2016 році, а завершити – до жовтня 2016 року. Він наголосив, що потрібно звернути увагу на те, щоб під час виконання робіт «не кидали асфальт у воду» та окрім оновлення дорожнього покриття були зроблені з’їзди, зупинки, облаштоване освітлення.

Сьогодні, 4 грудня, начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак інформував, що протяжність траси, яку хочуть відремонтувати – 60 кілометрів й її розділять на частин, які будуть ремонтувати.

«Проект Луцьк-Львів на 90% готовий до тендерних процедур. Так, по 5 лотах оголошуємо конкурс до кінця тижня, ще по трьох впродовж 10 днів. Зваживши на тенденцію в роботі, ми прогнозуємо, що до кінця 2015-го року ми проведемо усі тендерні процедури, й підготовчі роботи до реалізації проекту будуть завершені на всій протяжності – 60 кілометрів», - доповів Анатолій Посполітак.

Нагадаємо, що дорогу Луцьк-Львів вже ремонтували у 2013-му році, тоді це обійшлося в 20 мільйонів гривень.

До слова, говорячи про кошти, виділені на ремонт дороги Луцьк-Львів, міністр Мінінфраструктури України Андрій Пивоварський повідомив, що коли забрати корупційну складову, - витрати зменшуються у три рази.

«Зараз робиться ділянка дороги Львів - Луцьк через Радехів. Там буде використовуватися практично та ж методика, але вартість виходить вже десь 4,5 мільйона гривень. Тобто європейський підхід - це все робити прозоро і не красти. Дорога з десятилітньою гарантією, без заміни основи, коштує десь 200—250 тисяч доларів, натомість раніше, аналогічні роботи виконували за 700—800 тисяч доларів», - сказав Пивоварський.

Для порівняння, на ремонт частини проспекту Волі у Луцьку від вулиці Словацького до вулиці Шопена (ділянка 600 метрів), влаштований напередодні місцевих виборів, міський голова Микола Романюк витратив більше 11 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 4 Грудня 2015 14:35
Дотягнути до холодів( до нового року)....Профукати гроші (від митниці цьогорічні по піллотному проекту ) - ЦЕ ПО НАШОМУ....Львів`яни не вкрали-зробили свою частину ,ну а ми ЗАЧЕКАЄМО( вкрадуть Гунчиком@компані усі статки ) і може до наступного року якраз пару км і по-ремонтують....Їздити нам довго через Дубно на Львів,иожна ще через Київ......
я Показати IP 4 Грудня 2015 17:13
600 метров за 11 миллионов, в голове не укладывается...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus