USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що нового готує ДАІ для водіїв

15 Жовтня 2013 15:44
Державна автомобільна інспекція має намір відновити видачу біометричних водійських посвідчень наступного року, а законопроект про запровадження системи автоматизованої фіксації порушень правил дорожнього руху у відомстві хочуть завершити вже у 2013-му.
Про це для Korrespondent.net заявив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при Міністерстві внутрішніх справ Сергій Будник.
«Сподіваюся, що ми почнемо видачу (біометричних посвідчень) у новому році», - заявив він, нагадавши, що видача таких посвідчень була призупинена у червні постановою Кабінету Міністрів. Тоді було доручено розробити нові зразки посвідчень і забезпечити їх виробництво на державному підприємстві Поліграфічний комбінат Україна.
За його словами, на даний момент нові зразки вже затверджені, також визначена кількісна потреба у технічних засобах персоніфікації цих посвідчень водія та розроблено технологію виготовлення.
«Сподіваємося, що до 1 грудня вже буде підготовлено законопроект про запровадження системи автоматизованої фіксації порушень ПДР. Надіємося, він буде реалізований Верховною Радою», - заявив також Будник, зазначивши, що введення зазначених змін до законодавства дозволить посилити боротьбу з корупцією.
Також представник Державтоінспекції розповів, що основною причиною дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, які відбулися у 2013 році, стало перевищення безпечної швидкості руху.
«Основними причинами ДТП із постраждалими у 2013 році є перевищення безпечної швидкості руху (майже 25% від усіх ДТП із постраждалими) та порушення правил маневрування (21,5%)», - заявив Будник.
Серед інших поширених причин ДТП він назвав порушення правил проїзду перехресть, недотримання дистанції і керування транспортним засобом у стані сп'яніння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus