USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скількох автомобілів у Луцьку торкнеться податок на авто

25 Січня 2016 12:37
Згідно зі змінами податкового кодексу податок на авто мають платити власники тих автомобілів, чиє авто не має 5 років, і його середньо ринкова вартість становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати. Таких автівок у Луцьку всього 22.

По це стало відомо під час засідання бюджетної комісії сьогодні, 25 січня.

Нагадаємо, ставки податку на авто зумовлені чинним податковим законодавством.

Так, пропонується встановити транспортний податок фізичним та юридичним особам, в тому числі нерезидентам, які є власниками легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше 5 років (включно).

Водночас, середньоринкова вартість авто має становити понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль.

Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснює Луцька об’єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Волинській області за місцем реєстрації платника податку.

За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Нагадаємо, у 2015 році діяли інші умови оподаткування автомобілів: базою оподаткування для транспортного податку були легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мали об’єм циліндрів двигуна понад 3000 сантиметрів кубічних.

Торік луцький бюджет отримав майже 2,5 мільйона гривень від цих надходжень, розповіла директор департаменту фінансів Лілія Єлова.

Згідно з розрахунками, виконаними на базі чинного законодавства, у 2016 році очікуються надходження до бюджету в розмірі 550 тисяч гривень. Оскільки, відповідно до даних бази реєстрації автомобілів, у Луцьку лише 22 машини, які оподатковуватимуться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus