USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку перевізники вимагають підвищити тарифи

21 Лютого 2018 10:52
Як підкреслюють перевізники, ситуацію з міським транспортом потрібно вирішувати якнайшвидше, адже в іншому випадку їм доведеться припиняти свою роботу.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 21 лютого.

Керівник служби руху КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Віктор Михалюк зазначив, що, наприклад, скарги на маршрут № 9а пов’язані з тим, що частина напрямку пролягає дорогою, яка знаходиться в жахливому стані.

«Люди не хочуть їздити, бо там, напевно найгірша дорога серед усіх маршрутів у Луцьку», – сказав Віктор Михалюк.

Він зауважив, що потрібно переглянути кількість автобусів на маршрутах міста, де потрібно – зменшити їх, а також проаналізувати режим роботи маршрутів у вечірній час, адже є протяжні напрямки, які не окуповуються, бо перевозять одного-двох пасажирів.

На переконання директора ПрАТ «Луцьке АТП 10701» Сергія Дьоміна, необхідно налагодити співпрацю перевізників із управлінням транспорту та зв’язку, аби не допустити ситуацію, коли перевізники змушені будуть припиняти свою роботу через збитковість.

«Ми перестали їздити по № 18 маршруту, бо на той час, коли тільки говорили про підвищення тарифу до 4 гривень, по цьому маршруту собівартість була вища за 4 гривні. Так, частково перенесли його на маршрут № 4, який теж стане збитковим. Дійсно, потрібно все обговорювати, але солярка не чекає обговорень», – акцентував Сергій Дьомін.

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що перевізники говорять тільки про ціну на проїзд, натомість ні слова – про оптимізацію руху, графіків, пасажиропотоків.

Виконувач повноважень мера Григорій Пустовіт відзначив, що дискусії щодо перевезень не нові.

«Є маса звернень виконкому щодо невиконання зобов'язань перевізниками, адже люди постійно скаржаться на те, що не було автобуса, запізнився автобус чи грає російський шансон у маршрутці... Ми почули запитання, чому тягнемо з підвищенням тарифу. Але є лучани, яким ми мусимо аргументувати підвищення тарифів на проїзд», – наголосив Григорій Пустовіт.

Він додав, що наступного разу від керівника управління транспорту та зв’язку чекає не тільки сухого звіту, а й аналізу ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Євроінтегратор Показати IP 21 Лютого 2018 11:07
Перевізники вимагають підвищення тарифів, атавісти вимагають зменшити ціну розмитнення блях, контрабандисти вимагають скасувати закон про 500 Євро і ночівлю за кордоном..... тут взагалі в цій країні хоч хтось працює? Чи тількі одні татавісти - вимагателі залишилися?
Люди Показати IP 21 Лютого 2018 11:13
А сервіс який , возять як картоплю а не людей . Ніяких підвищень!!! Кожного року підвищувати проїзд? Це безглуздо. Краще знайти рентабельних перевізників поміняти ніж слухати їхні скарги.
йцукен Показати IP 21 Лютого 2018 11:36
У Луцьку перевізники вимагають, а приміські перевізники не вимагали, а просто підняли і все. І нічого їм ніхто не зробить. Дожились.
Ха-ха Показати IP 21 Лютого 2018 11:41
Хоч один добровільно відмовиться від маршруту? Сиділ б тихо, рахували б доходи на своїх розбитих, смердючих коритах. Де дотримання графіку руху, чисті салони і тд.
Наталія Показати IP 21 Лютого 2018 11:48
Поки не поміняли перевізника на маршрут №18, то все було добре, і машин більше їздило, і з графіком все нормально, і рентабельність нормальна. Як змінився перевізник, то йому все не так. Скільки можна знущатись над людьми. Беріть приклад з м.Тернопіль
Лучанка Показати IP 21 Лютого 2018 12:04
І надалі після підвищення тарифу на проїзд, маршрути будуть збиткові. Я особисто стараюсь ходити більше пішки або чекаю тролейбус. Після чергового підвищення, до таких як я, приєднається ще більше. Нам наші зарплатні щось не дуже підвищують. Немає слів
іван Показати IP 21 Лютого 2018 12:15
Шановні можновладці, зробіть проїзд по картках як в інших обласних центрах і тоді побачите реальну картину скільки заробляють перевізники, а після цього можна буде поговорити про сзбитковість, в якій є сумніви. І взагалі пора переходити на великі автобуси і тролейбуси бо ці бляшанки (маршрітні таксі) скоро світитись від дірок будуть. А про безпеку годі й говорити
Носатий дядько Показати IP 21 Лютого 2018 12:30
Та ви тут хоч усер\ться в коментах - все одно підвищать і ви проковтнете. Попи\дите днів 4 і далі будете їздити по новій ціні. Бойкот перевізникам хоча б на 7 -10 днів ви організувати не здатні. ПС. Я один з ВАС.
Вася Показати IP 21 Лютого 2018 13:36
Але мене прикалують наші люди. Самі ж квитки не беруть, грають на руку перевізникам, здається неправильна звітність і прибутки занижуються!!!!! А потім кричать чому проїзд піднімають!
Тролейбус Показати IP 21 Лютого 2018 13:57
Ану давай квиток! Не дратуй пасажира! Оце, те, що у маршрутках пасажири не отримують квитки засвідчуе, що маршрутне перевезення у місті - неправильна справа. І те,що власники маршруток уходять з ліній ,засвідчуете, що цей приватний бізнес банкрутуе закономірно. Думати владі за маршрутне превезення взагалі не потрібно, бо дозвіл на підвищення цін, коли люди катигорично проти-це е корупція з боку влади.
KET Показати IP 21 Лютого 2018 14:22
Чому ніхто не ставить перевізникам умови чистоти транспорту? Поваги до пасажирів? Чому не штрафують їх за бруд та хамство? Усі цивілізовані держави розуміють, що транспорт це наповнення бюджету міста, це суттєві надходження. Тому, де ви бачили в Європі проїзд без квитка? Є квиток - є податок і т.д.. Не буде тут порядку, бо злодії ніколи не наситяться. Їм нецікаво, коли все йде за здоровим глуздом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus