USD 39.40 39.77
  • USD 39.40 39.77
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Спека може зруйнувати частину українських доріг

1 Серпня 2017 22:13
Мінінфраструктури України попереджає, що спекотна погода в Україні може призвести до руйнування доріг.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Український гідрометереологічний центр попереджає про підвищення температури повітря, унаслідок чого конструкція дорожнього покриття під впливом динамічних навантажень може різко втрачати несучу здатність. За таких умов створюється загроза безпеці дорожнього руху або може бути пошкоджено чи зруйновано автомобільні дороги", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба автомобільних доріг у Волинській області попереджує, що рух автотранспорту загальною масою понад 24 тонни з навантаженням 7 і більше тонн на вісь за температури повітря +28ºС і вище заборонили постановою Кабінет Міністрів України № 869 від 21 жовтня 2015 року усіма українськими автомобільними дорогами державного значення. Заборона діє протягом усього літнього періоду в денну пору доби з 11:00 до 23:00.

Такі заходи необхідні для збереження українських доріг. Адже саме висока температура та велика вага вантажу призводить до найбільших руйнувань асфальтобетонного покриття: на дорогах утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації. Згідно інформації Укравтодору, загальний обсяг збитків, що завдають недобросовісні перевізники, в державі щорічно сягає близько 2,5-3 мільярдів гривень.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, від 1 серпня в Україні розпочався тиждень «африканської» спеки. Денна температура сягатиме 30-35 градусів. Буде сонячно та без опадів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дарт Вейдер Показати IP 1 Серпня 2017 23:00
Цій владі все байдуже, думають лише як збагатитись.... Для кого ця заборона, щодо руху в спеку на дорогах загальнодержавного значення. Вантажівки біля 50 т, як їздили так і їздять по трасі Луцьк - Маневичі -Любешів.
Олег Показати IP 2 Серпня 2017 00:04
Був сьогоднi у Киевi цiлу дорогу фури гасали туди сюди , i це при показнику на табло +51 градус температура нагрiвання асфальту .полiцiя спокiйно вiдпускала далi за винагороду ,а бiля вагi взагалi не одно`i душi . де правда?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus