USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сумлінність луцьких перевізників перевірятимуть. ФОТО

19 Листопада 2013 18:27
Систематизувати процеси, пов’язані з контролем, обстеженням та визначенням якості послуг, які надають перевізники, прагнуть розробники проекту Порядку здійснення контролю за виконанням умов договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у Луцьку.

Круглий стіл з цього питання відбувся 19 листопада у Луцькій міській раді.

Управління транспорту міської ради розробило проект рішення сесії міської ради, яке є регуляторним документом. Обговорити проект рішення запросили перевізників, представників громадських організацій, членів конкурсного комітету з визначення переможців перевізників у Луцьку та представників структурних підрозділів Луцької міської ради. Як розповів заступник міського голови Тарас Яковлев, мета проекту рішення – консолідація, організація та систематизація процесів, пов’язаних з контролем, обстеженням та визначенням якості послуг,які надають перевізники.

Один із розробників проекту рішення, заступник начальника міського управління транспорту та зв'язку Олександр Середа розповів, що процедури контролю за дотриманням умов договору немає, є лише порядок державних перевірок. Тому за основу проекту взяли порядок проведення державного контролю в частині здійснення рейдових перевірок. У ньому прописані процедури від початку до завершення. Проект опублікували на офіційному сайті міськради.


Як повідомив Тарас Яковлев, вказані умови перевірок, їхня періодичність, обов’язки та права посадових осіб, які здійснюють перевірку та суб’єктів господарювання, які здійснюють перевезення. Він зазначив, що міська влада готова врахувати усі конструктивні пропозиції, які попрохав оформляти письмово та протягом трьох робочих днів надсилати на адресу міського управління транспорту та зв’язку. Зауваження вивчать та, можливо, включать в проект рішення.

Представники перевізників зазначили, що для них було б краще бути присутніми під час перевірок. На думку Тараса Яковлева, це не дуже правильно, адже, якщо про майбутню перевірку заздалегідь попередять перевізника, вона втратить сенс і не дасть можливості побачити об’єктивну ситуацію. На це представники перевізників відповіли, що системні порушення не можна виправити за декілька секунд, якщо ж порушень немає, нічого не заважає запросити перевізника.

«У них своя робота, у нас своя робота, тільки, щоб була вона чітко прописана і ця комісія не перебирала функцій інших інспекцій – ДАІ та Укртрансінспекції у Волинській області. Якщо будуть сьогодні ті перевіряти, а завтра прийдуть інші, і ті ж самі зауваження, які були відмічені, будуть знову писати, це неправильно. Якщо у когось дуже багато вільного часу, то у мене його немає», - прокоментував проект керівник КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Іван Грицанчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 20 Листопада 2013 00:41
Краще розскажіть чому сьогодні до обіду не було на маршруті 4 та 24? Людям чим на роботу добиратися? Раніше (з літа) ходили більш-менш нормально. А відносно перевірок, то, так за секунду порушення не виправиш, але на наступний день-два можна! А якщо порушення такі що в цей термін їх виправити не можна, то треба взагалі розторгати договори, бо нічого доброго в майбутньому не вийде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus