USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ціну на проїзд в маршрутках Нововолинська знизять

17 Березня 2015 11:23
Виконувач обов’язків голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий повідомив, що незабаром справа по цінах на проїзд в нововолинських маршрутних таксі набере завершальних обертів.

Про це повідомляє “БУГ”.

“Перевізників покарають, а міськвиконком вийде сухим із води” – таке резюме справи озвучив Сергій Андрійович.

Нагадаємо,Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 3 березня вартість проїзду у міських маршрутках Нововолинська підвищили з 2,25 гривні до 3 гривень. На встановлення нових тарифів наполягли перевізники. Головний аргумент — висока інфляція, вартість пального і запчастин.

Антимонопольний комітет здійснює розслідування щодо тарифів на проїзд у нововолинських маршрутках.

“Ми розглянули звернення редакції інтернет-видання “БУГ” та проект регуляторного акту міськвиконкому щодо підвищення цін на проїзд в міських маршрутках. Заключення по справі ми надамо вам у письмовому вигляді, а усно можу сказати, що зважаючи на те, що ціни на дизпаливо та газ на сьогодні впали, Україна отримала черговий транш від МВФ, проект буде повернено на доопрацювання та зниження ціни на проїзд”, – каже пан Луговий.

“Усі 22 перевізники будуть покарані, а от на міського голову ми ніякого вплив не маємо. В Антимонопольному комітеті лежить і справа по приведенню до порядку оренди майна, що належить до комунальної власності, згідно із законодавством України,” – розповів виконуючий обов’язки голови волинського відділення антимонопольного комітету.

Журналісти “БУГу” відвідали сьогодні і прокурора міста Нововолинська Олександра Шпоту із запитанням про те, чи має вплив керований ним орган на «тарифне» свавілля, яке чиниться у місті.

“З жовтня 2014 року прокуратура виконує лише 4 функції. Це: підтримання державного обвинувачення в суді; представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених законом; нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство; нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також, при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян. Усі інші порушення – не наша компетенція. Ми позбавлені функції загального нагляду”, – пояснив Олександр Володимирович.

Податкова інспекція була наступним місцем, де журналісти намагалися дізнатися, чи не постраждає наповненість міського та державного бюджету через несанкціоновані дії перевізників.

Одначе, виконуюча обов’язки начальника Нововолинської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області, перший заступник начальника Ірина Платонова, сказала, що для податкової ціна на проїзд великого значення не має.

“Більшість перевізників сплачують єдиний або фіксований податок. Якщо в рік їхні доходи не перевищують 1,5 мільйона гривень – сума податку залишається для них незмінною. Ми думаємо, що підняття ціни на проїзд підприємці зафіксують у своїх деклараціях. Вони сплачують податок з різниці “дохід мінус витрати”. А оскільки витрати на пальне, на амортизацію зросли, то для держави 3 гривні за проїзд в маршрутках особливо помітними не стануть. Та й перевіряти суб’єктів підприємницької діяльності ми тепер можемо тільки через конкретні факти в ухиленні від сплати податку. А платників єдиного податку, згідно із державним мораторієм, що діятиме у 2015-2016 роках не перевіряємо взагалі”, – поінформувала Ірина Олександрівна.

Таким чином, слів пана Шпоти, на факт порушення Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” має вплив Антимонопольний комітет і міська влада.

Отже, напрошується висновок – той, хто “кришує” таку ситуацію із встановленням неврегульованої ціни знав, що залишиться безкарним, а ще знав, що постраждають підприємці, які за такий самовільний крок змушені будуть сплатити штрафи. Хоч у Нововолинську і діють “мексиканські правила”, однак місто знаходиться на території держави, де закони ще писані для всіх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Трикаш Показати IP 17 Березня 2015 11:40
У Луцьку теж проїзд подорожчав коли бензин і долар був біля 40 . А тепер долар знизився і така ж ціна. Поясніть чому ж так?
Штефан, Луцьк Показати IP 17 Березня 2015 11:43
Шановні "журналісти" видання "Буг" зробіть ще так-щоб знизили ціни на базарі та комунальні тарифи! Та знизили ціни на пальне на заправках!
Штофан до Штефан, Луцьк Показати IP 17 Березня 2015 14:08
нутак зверніться до власника видання БУГ - народного депутата ІГОРЯ ГУЗЯ!
вано до Штофан Показати IP 19 Травня 2015 23:46
Портал БУГ це заказник портал і вони пишуть те що їм вигідно.
вано Показати IP 20 Травня 2015 00:01
Цікаво написали на перевізників,.Нововолинська.А скажіть ціни на комунальні, хліб, ліки, топливо це хіба не антимонопольного комітету робота контролювати.Солярка, запчастини виросли, а крайні остались перевізники.Запчастини порахували по 40 $ азараз23$ а ціни в гривні остались ті самі, а на прошлой неділі ще підняли ціни на запчастини.Це справедливість антимонопольного.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus