USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У «Айдару» - бойова машина з Луцька

25 Вересня 2014 17:16
Бойова розвідувально-дозорна машина (БРДМ) вирушає в зону АТО для батальйону «Айдар».

Перед від’їздом на Схід, машину показали на Театральному майдані Луцька. Демонстрація відбулася сьогодні, 25 вересня.

Машину подарував один із підприємців міста Луцька. На той момент БРДМ потребувала ремонту. Але завдяки зусиллям майстрів СТО на вулиці Кафедральній міста Луцька, вона вже готова до виконання бойових завдань. Ремонт машини здійснили майстрита своїми силами.Вони й долучилися коштами, як і «Самооборона Волині» та небайдужі городяни.


Машину спорядили камерою заднього виду, кумулятивною сіткою, яка захищатиме від розривів снарядів.


«Піхоті без броні ніяк, вона без броні - просто м’ясо. Це прикриття, щоб вони залишилися живі. Вона розвиває нормальну швидкість для виїзду з зони обстрілу. Ця машина трохи легша за БТР та водопрохідна», - пояснює боєць «Айдару» «Свєтік».

Досі в «Айдарі» таких машин не було. Нею можна буде прикривати піхоту під шквальним вогнем, забирати поранених та 200-х.

«Якби не було армії – ми не змогли б захопити навіть Хрящувате. Тепер «Айдар» своїми силами зможе захопити хоч якийсь пункт. Без броні піхота – ніщо. Ми були в Хрящуватому 11 днів, сиділи в підвалі. Коли відійшла армія – там залишилося техніка. Нам би кілька таких машин – ми змогли б потрохи захоплювати населені пункти. Якби 5-10 таких машин, наших, не армійських, мии б давно перемогли, без наказів генералів», - розповідає «айдарівець» «Гранд».


Водій Руслан Канцедал розповідає, що керувати такою машиною немає жодних проблем.
Власник же цієї машини захотів залишитися невідомим. Лише сказав: «Повернете, як все закінчиться. А не повернеться - так і буде»

«Міноборони техніку видає для армії. Нас начебто має забезпечувати МВС. Зброю нам видали, але потрібної для бою техніку нам не дали. Ми виживаємо там за рахунок простих людей, які нам надає підтримку. Ми знаємо, що нас вірять, за нас моляться, нас чекають і ми йдемо в бій. Якби не наш народ - нас давно би поклали», - каже боєць Радислав Корчук.

До слова, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, волинянин, житель села Гірка Полонка віддав

вантажний автомобіль марки RENAULT MAGNUM H40 бійцям АТО до кінця війни
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus