USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку «провалили» питання парковок у «Старому місті»

3 Вересня 2015 12:33
Обмежити проїзд машин у «Старе місто» та встановити час платного паркування хотіли ухвалити на виконкомі, втім, не вистачило голосів.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 3-го вересня.

Членам виконкому пропонували обмежити проїзд автомобільного транспорту на територію Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку щоденно з 07 години 30 хвилин до 19.00 години.

Також запропонували ухвалити й низку рішень:

- час безкоштовного перебування та паркування автотранспортних засобів на території історико-культурного заповідника – 30 хвилин.;

- цілодобовий режим роботи систем обмеження руху транспорту (боллардів);

- суб’єктам господарювання рекомендуватимуть здійснювати доставку матеріалів для господарської діяльності, а також доставку інших вантажів до об’єктів, розташованих на території

історико-культурного заповідника, з 19.00 години до 07 години 30 хвилин;

Окрім цього, переможця конкурсу з визначення оператора паркування транспортних засобів у місті Луцьку – приватне підприємство «Ельбе УА» мали зобов’язати забезпечити безоплатним та безперешкодним проїздом на територію історико-культурного заповідника автомобільного транспорту:

- громадян, які проживають на території заповідника і мають зареєстрований автомобільний транспорт за відповідною адресою;

- служб оперативного реагування (надзвичайних ситуацій, міліції, невідкладної медичної допомоги, аварійних), комунальних служб, зв'язку та енергопостачання;

- суб’єктів, які провадять господарську діяльність на території заповідника, та їх клієнтів.

Директор КП «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк повідомив, що мешканці того району будуть безплатно заїжджати, також як і клієнти тамтешніх кафе-барів чи ресторанів.

Цим будуть зловживати, вважають члени виконкому, мовляв, підприємець на ринку відпрацює цілий день відпрацює, потім вип’є кави у «Короні Вітовта» й виїде безплатно, бо матиме чек.

Втім, цьому рішенню не вдалося «пройти», адже не набрало необхідної кількості голосів.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на тендерних торгах 9-го липня перемогло приватне підприємство «Ельбе. УА» з пропозицією 6 гривень за годину з одного паркувального місця.

ЧИТАТИ ЩЕ: СТАРЕ МІСТО: ПЛАТНИЙ В’ЇЗД, ОДНОСТОРОННІЙ РУХ

Втім, краєзнавці вважають незаконним рішення про парковки у Старому місті Луцька. А науковці сказали, що пам’ятка природи, під якою Леся Українка гадала думи, «Лесин ясен» поступово руйнується, й пришвидшують цей процес припарковані поряд машини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 3 Вересня 2015 18:42
ось вам навели порядок....!!! знов комусь недоплатили..???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus