USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Українським водіям повернуть техогляд

28 Жовтня 2013 14:42
Після підписання Угоди з ЄС у листопаді українські водії легкових авто вже у 2016 році будуть проходити техогляд, який був в Україні скасований. За законами ЄС перевірка автомобілів відбуватиметься через чотири роки після покупки нової машини і далі кожні два роки. Про це заявив гендиректор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, - повідомляють Бізнес-новини.

При цьому, хто і як повинен проводити техогляди, Угода не уточнює.

«Рівень вимог до забруднення від діяльності промислових підприємств і транспорту дуже сильно посилиться, - вважає глава Української екологічної асоціації «Зелений світ» Юрій Самойленко. - Крім того, європейські правила передбачають такі речі, як будівництво парковок біля житлових будинків, а не на зелених зонах. Зараз в Україні відсутні законодавчі норми щодо екологічних норм, їх у свій час навіть зняли. Наприклад, екологічна експертиза, громадські слухання, в яких беруть участь експерти і прості люди, при новому будівництві та житловому і промисловому. Тепер ці норми повернуть».

За словами еколога Володимира Борейка, за багатьма напрямами Україну чекає великий прорив. «Норми забруднення запроваджуватимуться європейські, які вищі за наші. Це стосується промислових підприємств і вихлопних газів», - говорить природоохоронець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 28 Жовтня 2013 22:12
Во-во! Це ще тільки початок наслідків Євросоюзу. Толку від цього не буде абсолютно ніякого, а втратимо сповна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus