USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українці мінятимуть номери авто на європейські

14 Листопада 2014 08:31
Авто українців стануть більш подібні на машини з ЄС завдяки новому дизайну знаків.

Нові автомобільні номерні знаки збираються запровадити в Україні. Їх відмінність від нинішніх полягатиме в тому, що жовто-блакитний фон у кутку номера замінять на синій, а замість герба з'явиться прапор, ідеться в сюжеті ТСН.

У ДАІ пояснюють, що приводять зовнішній вигляд номера у відповідність до євростандарту. Згодом, мовляв, залишиться лише змінити прапор на емблему Євросоюзу – і українці отримають номери країни ЄС. Новацію мотивують досвідом Молдови та Грузії. Та пояснюють, що переходити на нові стандарти нікого не змушують. "Просто перехідний етап. Вони вже будуть сприйматися ближче до Європейського союзу візуально. Гострої необхідності немає", - пояснив представник Державтоінспекції Василь Брянцев.

Натомість учасники ринку виготовлення номерів кажуть, що змінювати потрібно не номери, а систему їх виготовлення та видачі. Зокрема, прибрати монополію і дати вибір автомобілістам, де замовляти знаки. Тим часом новий дизайн номерів уже запатентували та передали приватній фірмі. На думку учасників ринку, лише для того, аби отримувати надприбутки.

"Вони пропонують зміни вигляду номерного знаку. В принципі, нічого не змінилося абсолютно. Тільки з'явилася на ринку приватна компанія, котра отримала патент на саму пластину", - пояснила директор компанії-виробника дублікатів номерних знаків Тамара Нікель.

В Україні натепер налічується близько 8 мільйонів автомобілів. Обсяги ринку номерних знаків оцінюють у мільярди гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
сірий вовк Показати IP 14 Листопада 2014 08:56
Казна держави пуста і "революційні керманичі" иерміново вишукують нові джерела її наповнення. Нехай згадають світловідбиваючі стрічки, старі водійські посвідчення для дідів, які "Москвичами" на дачі їздять раз в рік, податки на собак і кішок і ін. Але чому ця 3,14до братія забуває про статки прокурорів, чиновників, народних дупутатів - чому до них не прийти і не вирішити з ними просте рівняння " скільки отримав на службі і скільки потратив".
Ігор до сірий вовк Показати IP 14 Листопада 2014 08:59
Так якби ж то все ще й у казну йшло.....
екскурсовод до сірий вовк Показати IP 14 Листопада 2014 11:04
про 3,14 це ти правильно
Андрій Показати IP 14 Листопада 2014 09:55
Саме прикольне, що перші букви в номері АК відносяться до Криму
розум Показати IP 14 Листопада 2014 10:37
А що України вже немає. Є тільки Європа. Чи ми вже в Європі.
кум до розум Показати IP 14 Листопада 2014 11:39
ми в ... ... ....!
Дончанин Показати IP 14 Листопада 2014 10:55
"Авто українців стануть більш подібні на машини з ЄС завдяки новому дизайну знаків." Следовательно, Таврия станет Опеллем.
Анонім Показати IP 14 Листопада 2014 11:00
А що, вже порядок у країні навели, гривню стабілізували, обіцяний безвізовий режим ввели ? Жодної з обіцянок не виконали. А приватна фірма, що їх штампуватиме - кому належить ? Не з того починаєте. Вас, євроінтеграторів, послухаєш і дізнаєшся, що ми вже майже у Європі, тільки номерні знаки лишилось поміняти і все. А вийдеш на вулицю, побачиш реальність і хочеться ті номерні знаки запхати Вам у відоме всім місце. Вже митницю перейменували, і що, гроші митникам перестали у паспорти класти ?
3,14 Показати IP 14 Листопада 2014 11:51
Да що ж це за держава така???:(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus