USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Волинська фірма реалізувала на АЗС області «палений» бензин

26 Листопада 2013 18:19
На Волині викрито масштабні махінації з реалізації «тіньового» пального сумнівної якості.

Так, Волинська фірма, яку підозрюють в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, активно використовувала у господарській діяльності «тіньовий» бензин, - повідомили у прес-службі волинських міндоходівців.

Про масштаби придбання і реалізації сумнівноо пального свідчить одночасне вилучення майже 44 тисяч літрів паливно-мастильних матеріалів на двох АЗС, а саме – в Устилузі та Шацьку. Про це овідомили в оперативному управлінні ГУ Міндоходів у Волинській області.

Власне факт придбання та реалізації бензину, що не відповідає державним стандартам якості, встанволено в ході досудового розслідування за фактом умисного ухилення службовими особами ТОВ «Н» від сплати податків в особливо великих розмірах.

Згодом, сумнівну якість пального, а саме бензину автомобільного не етильованого АИ-95-Євро вид 1, та бензину автомобільного А-92 що не відповідають вимогам ДСТУ, підтвердили фахівці інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області.

Відтак, цей товар підлягає бракуванню та зняттю з реалізації, - таким був висновок слідчого управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Волинській області.

В зв’язку з цим, слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Волинській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, яке кваліфікується за частиною 1 статті 204 КК України за фактом зберігання та збуту службовими особами ТОВ «Н» незаконно виготовлених підакцизних товарів. Матеріали досудових розслідувань за ознаками ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та за ознаками частиною 1 статті 204 КК України об’єднано в одне провадження.

Первинні бухгалтерські документи щодо придбання та реалізації ТОВ «Н» незаконно виготовлених нафтопродуктів, комп’ютерна техніка, на якій вищевказані документи були створені та виготовлені, чорнові записи щодо придбання, реалізації незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, а також грошові кошти та цінності, отримані від злочинної діяльності, пов’язаної зі збутом незаконно виготовлених підакцизних товарів, вилучені під час обшуків на АЗС у місті Устилуг та селищі Шацьк, тепер є предметом слідчих дій.

Із загальної кількості вилучених паливно-мастильних матеріалів, а це 43 817 л, відібрано зразки для експертного дослідження. Окрім того, наразі триває і судова експертиза нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів. У слідчому управлінні фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Волинській області також очікують на висновки комп’ютерної експертизи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Автолюбитель Показати IP 27 Листопада 2013 09:55
Так було завжди і весь час у полішуків з Любомля, Шацька іт.д..........але треба час від часу провіряти і обласні центри - особливо на виїздах з міста (з п"ятниці до неділі мутять)
гога Показати IP 27 Листопада 2013 10:05
ой тільки не треба..В Шацьку все чесно,особливо на світязі.
Кеша Показати IP 27 Листопада 2013 10:16
Дайте назву тої АЗС, щоб випадково не спортити двигун.........????
Кеші до Кеша Показати IP 27 Листопада 2013 11:56
Кажу тобі 100% і відповідаю за свої слова - заправка в Затурцях, яка колись була ВОГ - зараз ні. Я заправився там повний бак - ледве 15 кілометрів проїхав - машина стає. Я в бак - а там вода по бензину плаває. ВОДА!
лелик Показати IP 6 Травня 2014 23:40
Зараз всюди погане пальне. Особливо на брендових азс

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus