USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинських перевізників зобов’язали встановлювати тахографи

18 Вересня 2013 14:44
Майже всі категорії перевізників починаючи з червня цього року зобов’язані встановлювати тахографи, які фіксують тривалість робочого дня водія.

Про це повідомив начальник територіального управління головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Волинській області Володимир Степанов під час наради з перевізниками в першого заступника голови Волинської облдержадміністрації, що відбулася 18 вересня.

Володимир Степанов нагадав учасникам наради про Наказ Міністерства транспорту № 340, який регулює режим роботи та відпочинку водіїв автотранспортних засобів.
ЧИТАТИ ЩЕ: РОМАНЮК СПОНУКАЄ ПЕРЕВІЗНИКІВ ДБАТИ ПРО НЕЗРЯЧИХ
«Наказ стосується перевезення і вантажів, і пасажирів. Він вступив в силу у червні 2010 року,а в дію вводили його поступово. Спочатку під його дію підпали перевізники, які перевозять пасажирів на автобусах. Згодом – небезпечні вантажі, а з червня цього року – усі вантажоперевізники. Їм потрібно встановлювати на транспортні засоби тахографи та тахошайби. Під дію наказу не потрапляють лише перевізники, які працюють на міських маршрутах», - повідомив начальник територіального управління головної державної інспекції на автомобільному транспорті.

З його слів, європейська Угода щодо роботи екіпажу транспортних засобів під час здійснення міжнародних перевезень набула чинності на території України і стосується здійснення внутрішніх перевезень. Відповідно до її вимог, за кожен день в тахографі повинна бути встановлена шайба водія, який повинен працювати не більше 9 годин (з обідньою перервою тривалістю 1 година). В окремих випадках допускається робота протягом 11 годин (двічі на тиждень). Щотижневий відпочинок повинен становити не менше 48 годин. Як повідомив Володимир Степанов, наразі багато хто з перевізників не дотримується цих норм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus