USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцьких маршрутках перевірятимуть кількість пасажирів

9 Травня 2014 11:10
Моніторинг пасажиропотоків у міському громадському транспорті, а точніше, у луцьких маршрутках, проводитимуть громадські активісти.

Про це стало відомо під час прес-конференції Самооборони Волині вчора, 9 травня.

Нагадаємо, під час останнього засідання міськвиконкому 7 травня, в місті затвердили нові тарифи на проїзд. Залежно від маршруту, вартість проїзду в Луцьку коштуватиме 2,00, 2,50 або 3,00 гривні.

Кілька членів міськвиконкому це рішення не підтримали. Зокрема, представник Самооборони Волині Богдан Климчук запропонував залучити громадських активістів до підрахунку пасажирів. Адже точної кількості людей, яких перевозять в маршрутках жоден з перевізників не може документально підтвердити.

Під час прес-конференції він зазначив, що найближчим часом разом з міською радою шукатимуть механізм фіксації пасажиропотоку.

«Спробуємо віднайти рішення, аналогічне європейським. Це може бути встановлення датчиків, відеореєстраторів чи електронний квиток», - зазначив він.

Натомість керівник Самооборони Волині Андрій Хведчак пояснив, яким чином у місті перевірять скільки ж пасажирів їздять міським транспортом.

«Коли перевізників запитали яка рентабельність маршрутів, вони сказали, що 5 %. То для чого займатися цим? Це виходить майже громадська діяльність, простіше покласти гроші до банку під 10%. Немає документів, нормативів, щоб визначити чи вигідно здійснювати перевезення. І ніхто не контролює це. Наші люди анонімно сідатимуть на першій зупинці і їхатимуть на кінцеву. У блокнотику ставитимуть відмітки скільки людей зайшло і оплатило проїзд», - пояснив він.

Він каже, що на це піде не один день і не один тиждень. Адже залежно від пори доби, від того робочий це день, чи вихідний, змінюється кількість пасажирів. Тому пасажиропотік досліджуватимуть в різний час. Таким чином сподіваються дізнатися, скільки перевізник отримує так званих «живих» грошей. Тоді ж можна буде співставляти з тими сумами, які витрачають перевізники на пальне, запчастини та зарплату.

Поки що ж, каже він, слова «підвищіть вартість проїзду, бо ми станемо» виглядає як шантаж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
НЕЛУЧАНИН Показати IP 9 Травня 2014 11:32
після такого контролю кількість пасажирів зросте раз в 5 від заявленої перевізниками
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 9 Травня 2014 22:35
НЕШАВНОВНІ АВТО"..НИ" ВАШІ ЧЛЕНИ В ВИКОНКОМІ ПРОГОЛОСУВАЛИ ЗА РІШЕННЯ ПРО ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ ТО ЩО ВИ ЗАРАЗ ЛЮДЯМ ЛОКШИНУ ВІШАЄТЕ ПРО ПЕРЕВІРКУ РЕНТАБЕЛЬНОСТІ ...... МОЗГИ СОБІ ПЕРЕВІРТЕ!!!!!
Лучанин Показати IP 9 Травня 2014 12:53
Дайте пляшку горілки водію, який працював у приватника і розрахувався. Він вам розкаже скільки кожен день необлікованої готівки він залишав собі, а скільки віддавав власнику. І так працює кожен приватник. Кому це невідомо. Де відповідні структури міста? Всі куплені? Хвала в цьому питанні самообороні, але це роботи інших - вони за це зарплату отримують.
Лучанка Показати IP 9 Травня 2014 13:03
Богдане та Андрію Ви майбутнє нашої держави. Контроль громади потрібен. Це нелегко але Ви молоді і дай Боже Вам здоров'я і правди.
лучанка Показати IP 9 Травня 2014 14:27
правильно зробіть перевірку ,і тоді побачите скільки хто заробляє ,в мене сусід має 2 маршрути в Луцьку ,і строїть будинок на 2 сторони 2 дочкам ,а жінка плаче весь час грошей немає .якби небуло ,то небудували
Пані до лучанка Показати IP 9 Травня 2014 19:29
Скажіть, а чому Ви в 2007 році не продали свій будинок та не купили Богдан?? І ви б зараз будувались! До речі, "не" з дієсловами пишеться окремо!
Волинь до лучанка Показати IP 9 Травня 2014 19:31
Дуже чітка картина української жаби!
і я до лучанка Показати IP 9 Травня 2014 19:32
Але не крадуть? Напевно, що ні! І працюють не так як Ви.
Наталія Показати IP 9 Травня 2014 14:46
Потрібно зобов"язати водіїв марщруток видавати квиток всі пасажирам, і тоді стане ясно на скільки це "збитковий" бізнес.
Експертиза Показати IP 9 Травня 2014 15:48
І в мене сусід має маршрутку...,23!!! бідні нещасні, а доця ніде не працює, одягається кожен раз нове,двір бруківкою проклали, ремонт зробили в хаті, забор новий поставили..., у чому проблема??? якби була проблема-то думаю і дочка працювала б, і жінка не вдавала з себе нещасної, а реально було б видно-чи обгрунтовано чи ні!!! А НАСПРАВДІ-ЦЕ МАЯЧНЯ!!!ЛЮДЯМ ЗАРПЛАТ НЕ ПІДНІМАЮТЬ,ЗВІЛЬНЯЮТЬ І ТАК ДАЛІ!!!А ЩЕ Є НЕПРАЦЮЮЧІ, Боже, ще довго Романюк буде хабар брати чималі ч ще с-ки Буратін відкриється??? Страх і сором місту Луцьк та його корумпованій владі! Нічого,на все свій час....Всі мають дітей,внуків..., все ще повернеться, бумеранг не відмінявся у житті!!!
Анонім до Експертиза Показати IP 9 Травня 2014 22:37
звичайно адже 23 ходить тільки в часи пік після 20 з вогнем не знайдеш... нах ті джіпіеси.....
дідо Показати IP 9 Травня 2014 17:14
Давно уже пора на "шиблобусах" ціни підняти до 15 грнза особу хай рідше курсують. Депо повинно повноформатних автобусів таких як курсують 15 маршрутом більше пускати та рогатих а так звані "маршрутки" давно пора замінити на справжні. Так як екс мер свого часу замінив переклепані з фургонів мерси на свої "шиблобуси"
баба до дідо Показати IP 9 Травня 2014 19:25
може ти їх купиш для міста? А ДЕПО вже майже приїхало....
ого Показати IP 9 Травня 2014 19:23
Я в шоці! Чому якісь "громадські активісти" повинні щось комусь рахувати? Може ще хай завітають на Варшавку - там порахують доходи, на АЗС - і там нехай попрацюють! А тоді - по квартирах (хто скільки з"їв, випив і т.д.) Хто делегує їх? А ремонти, ТО, ТО2, ремонти двигунів, стартерів, генераторів, благодійні внески на армію теж промоніторять? Піарщики!!! Тепер точно знаю, за кого голосувати!
молодь до ого Показати IP 9 Травня 2014 20:50
а про варшавку це в ціль . треба щоб і там за цінами прослідкували бо подуріли геть зовсім .ухмельницьку - 5 грн. на варшавці 35 грн. супер !
НЕЛУЧАНИН до молодь Показати IP 9 Травня 2014 22:40
займись бізнесом, заробиш мільйони і не патякай дурниць. такі націнки тільки на секонд-хенді
НЕЛУЧАНИН до ого Показати IP 9 Травня 2014 22:42
та що ти стогнеш. ви занижуєте пасажиропоток мінімум в три рази.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus