USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З 1 жовтня водії зобов'язані вмикати фари і вдень

30 Вересня 2018 07:00
З понеділка, 1 жовтня, в Україні водії зобов’язані вмикати ближнє світло фар під час руху поза межами населених пунктів.

Про це нагадали в Укравтодорі.

«У зв’язку зі скороченням світлового дня і погодними умовами виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху», – пояснили в компанії.

Ця норма передбачена пунктом 9.8 Правил дорожнього руху.

Так, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

У Нацполіції звертають увагу водіїв, що саме в зазначений період, у зв’язку зі скороченням світлового дня та погодними умовами виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху.

За ігнорування цієї норми, згідно з частиною 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за «Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів» передбачено адміністративну відповідальність – штраф у розмірі 425 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
БОС Показати IP 30 Вересня 2018 08:21
Ідіоти.
Знаючий Показати IP 30 Вересня 2018 10:03
Ідіоти хто і чому? Не розумію! З ближнім світлом фар потрібно їздити цілорічно! Це дуже впливає на безпеку! Я думаю не дурні це ввели в Росії і Європі!
Лучанин Показати IP 30 Вересня 2018 11:03
Хто цей дурдом придумав? Білий день сонце світить а зустрічні сліплять аж сльози на очі навертаються** Дискомфорт* Ще й штрафи виписують
anatolij Показати IP 30 Вересня 2018 11:10
В Європі швидкість без обмежень Згідний А на наших дорогах яма на ямі! Ще й зустрічні засліплюють! Ось і вся Європа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus