USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Під Новий рік бізнес Волині отримає рекордну суму автовідшкодування ПДВ

18 Грудня 2013 10:35
У грудні волинському бізнесу в автоматичному режимі відшкодують 28,4 мільйона гривень ПДВ. До цього середні показники щомісячного автовідшкодування в області складали 17,7 мільйона гривень.

Як повідомили у відділ контролю за відшкодуванням податку на додану вартість, торік волинським підприємствам, які відповідали усім визначеним у Податковому кодексу критеріям для користування сервісом ПДВ – автоматики, в середньому щомісяця в автоматичному режимі відшкодовували 9 мільйонів гривень ПДВ.

«Той факт, що цього року в грудні 76,5 відсотка від усього бюджетного відшкодування податку на додану вартість на рахунки волинських підприємств надійде в автоматичному режимі свідчить про не декларативні наміри Міндоходів виконувати зобов’язання із відшкодування ПДВ дистанційно з максимальним виключенням суб’єктивного фактору», - вважає заступник начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Інна Степанюк.

Окрім того, зі слів посадовця, рекордна сума до автовідшкодування податку на додану вартість – ще й показник реальної можливості сумлінного бізнесу відповідати критеріям на ПДВ-автоматику і максимально отримувати бюджетне відшкодування в автоматичному режимі.

«Із запровадженням сервісу у переліку перших «автовідшкодуванців» було одне волинське підприємство, яке отримало лише 50 тисяч бюджетного відшкодування. Сьогодні 9 волинських підприємств стабільно користуються цим сервісом», - підкреслила Інна Степанюк.

Окрім того, у Міндоходів прогнозують подальше вдосконалення і пришвидшення процедур відшкодування податку на додану вартість.Зокрема,з 1 січня 2014 року підприємства із позитивною податковою історією отримають можливість проходити прискорену процедуру відшкодування податку на додану вартість. Для них термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ, скоротять з 20 до 5 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
жителі Волині Показати IP 18 Грудня 2013 12:51
Ми дуже раді і щиро дякуємо Міндоходів, що дбає про Волинський бізнес. Ми навіть знаємо прізвища бізнесменів, які одержать автовідшкодування,- вони є на сайті ВРУ)))))))))) Прикольна новина))))))))))))))
гость Показати IP 18 Грудня 2013 13:06
Багаті стануть ще багатшими, а бідні хай дохнуть, як не вміють працювати і обдурювати державу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus