USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На благодійному ярмарку в Луцьку збирали кошти для хворої парафіянки

16 Грудня 2013 08:45
Благодійний ярмарок провели цієї неділі після Божественної Літургії у нижньому храмі Свято-Хрестовоздвиженського храму Луцька. Зібрані на ярмарку кошти мають стати вагомим додатком до суми, необхідної для операції з пересадки нирки.

«Диву даєшся, скільки чудових речей виготовили діти з недільної школи!» - повідомили у прес-службі волинської єпархії. Були тут і доволі оригінальні коробочки для подарункових шоколадок, які розкуповувалися особливо активно, та найшвидше розійшлися між людьми невеликі ялиночки, прикрашені саморобними іграшками. В оселях тих, хто їх придбав, вони стануть і окрасою інтер’єру, і добрим нагадуванням про виявлене милосердя.

Організатор ярмарку - православний місіонерський клуб «Іоаннівська сім’я», який очолює священик Роман Якубович. Адже нижній храм і споруджено на честь святого праведного Іоанна Кронштадського. Благодійний ярмарок став тією справою, яка об’єднала і молодіжку місіонерського клубу, і учнів недільної школи, і просто парафіян цього храму.

У храмі стояли і корзини для пожертв, і радісно було бачити, що вони повні, і що клали сюди не гривню чи дві, а купюри більшої вартості. Отець Роман, котрий є головою місіонерського відділу Волинської єпархії Української Православної Церкви і духівником «Іоаннівської сім’ї» каже, що це не перша добра справа православного місіонерського клубу. Його волонтери відвідують щопонеділка пацієнтів дитячого відділення обласної психлікарні, проводять для них уроки арттерапії. Роздавали й продуктові набори інвалідам, кошти на які збирали самі. У Свято-Хрестовоздвиженському храмі є столик для пожертв, на який всі бажаючі можуть покласти чи то продукти, чи речі, які жертвують тим, хто опинився у складних життєвих обставинах. Більше того, нещодавно у православний місіонерський клуб звернулися…. особи без певного місця проживання, і попросили допомоги. Отець Роман розказує, що їм завезли і теплий одяг, і продукти, і навіть каструлі з гарячим обідом…

«Христос бачить кожну пожертву. Цю добру акцію, це соціальне служіння православної громади у якості благодійної ярмарки благословив наш архіпастир, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Парафіяни Свято-Хрестовоздвиженського храму, настоятелем у кому є секретар єпархіального управління протоієрей Миколай Бондарук, проводить активну благодійну роботу. Бо Ісус Христос закликав нас любити ближнього. І радісно, що ця ярмарка відбулася напередодні дня вшанування святителя Миколая Чудотворця, котрий є для нас символом щирого милосердя», – говорив на відкритті благодійної ярмарки голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus