USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

52 призовники з Волині відправили до війська

12 Листопада 2015 09:59
Урочисті збори з нагоди відправки до війська 52 призовників відбулися у Волинському обласному військовому комісаріаті. Про це повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Заходи організували 11 листопада.

Привітав новобранців виконувач обов’язків військового комісара Волинського обласного військового комісаріату полковник Володимир Держинков. Він подякував батькам, які виховали майбутніх захисників.

«Бажаю усім юнакам по закінченню військової служби повернутися загартованими, змужнілими, здоровими. Служба в армії є переломним моментом у вашому житті», – зазначив полковник. Він повідомив, що згідно з рішенням Президента, ніхто з призовників не

буде проходити службу у зоні АТО. Він побажав хлопцям з честю носити високе звання Захисника України.

Побажав новобранцям гідно виконати свій громадянський обов’язок і заступник голови Волинської обласної держадміністраціїБорис Кондратюк. Він розповів, що до 30 листопада для проходження військової служби відправлять загалом 300 призовників.

Учасник антитерористичної операції та керівник Центру допомоги учасникам АТО Олексій Кушнєр пригадав, як у 2005 році його також відправляли на військову службу. Знання, які він отримав на службі, стали у пригоді на війні.

«Хтось з вас після строкової служби виявить бажання служити далі, тож ті знання, які ви зараз отримаєте, стануть вам у пригоді», – підсумував він. Координатор Центру Тетяна Должко додала, що зараз важливо вчитися боронити свою сім’ю і країни,

і ми у будь-який час маємо бути готові. Тож як волонтер, який уже понад півтора року допомагає військовим, попросили максимально засвоїти знання, зміцнити силу духу, витренувати терпимість і стати справжніми професіоналами, які готові перемагати.

Мама призовника Людмила Кузьмич сказала, що батьки пишаються своїми синами та побажала бути мужніми.

Від імені призовників подякував за побажання та пообіцяв гідно виконати обов’язок та не зрадити товаришів Павло Шафранюк.Поблагословив бійців на леку службу старший капелан Волинської єпархії УПЦ протоієрей отець Олександр.

«Призов був достатньо важкий порівняно з призовом весною 2015 року», – зазначив заступник Волинського обласного військового комісара підполковник Ігор Підлісний. Проте військкомати впораються із поставленим завданням.

Також він відзначив, що частина бійців після служби хочуть залишитися на контракт.

«Були навіть кілька хлопців, які підходили до мене і питали , чи можна зараз проходити службу у батальйоні «Айдар», – додав Підлісний. За його словами, хлопці ідуть свідомо. Тож сьогодні 52 бійці будуть направлені у навчальні центри у Старичах, Десні та Полтаві. Там вони пройдуть підготовку у навчальних підрозділах, де опанують ази військової служби. Після цього бійців розприділять у частини Волинської області.

Після урочистостей призовники мали можливість поспілкуватися з рідними, а потім спробувати, чим годуватимуть хлопців у солдатській їдальні. Опісля для новобранців організують концерт.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Листопада 2015 11:09
"згідно з рішенням Президента, ніхто з призовників не буде проходити службу у зоні АТО" - а кто либо из вас может мне назвать хоть одно обещание этого президента, которое он выполнил?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus