USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Бійці 51 бригади зустрілися зі своїми рідними на Сході

6 Червня 2014 12:59
Понад півсотні дружин і матерів волинських військових із 51-ї ОМБ зустрілись зі своїми чоловіками та синами за 900 кілометрів від рідних домівок, а саме на військовому полігоні Широкий Лан, що в Миколаївській області. Цим воякам вдалось вижити після трагічних подій під Волновахою, коли в ніч на 22 травня розстріляли 10-ий блокпост 51-ої окремої механізованої бригади, - пише Волинський інформаційний портал.

Нагадаємо, 8 поранених під Волновахою волинян вже повернулися на батьківщину.

5 червня рідні мобілізованих чоловіків, які несуть службу у 51-ій ОМБ, зустрілись зі своїми захисниками. Сім’ї мали можливість разом пробути півдня, оглянути умови проживання солдатів і переконатись у тому, що наразі життю мобілізованих ніщо не загрожує. Волинянки зустрічали своїх захисників зі сльозами на очах, адже не бачились із ними майже два місяці. Вони розповіли, що дуже занепокоїні подіями, які відбуваються в країні, та небезпечною роботою своїх чоловіків і синів. Варто зауважити, що долучились до поїздки на Миколаївщину і громадська організація «Матері військовослужбовців» та селищний голова Турійська Олексій Безсмертний.

Зустрів «делегацію» на полігоні Широкий Лан підполковник, заступник командира військ ОК «Північ» по роботі з особовим складом Володимир Яцентюк, якого приємно здивував візит волинян. З його слів, таких «масових відвідин» ще не було. Поряд із тим підполковник підкреслив, що такий учинок лише підбадьорить мобілізованих, адже впевненість у тому, що вдома - спокій і злагода, лише додає оптимізму та наснаги.

Володимир Яцентюк запевнив, що до 14 червня вся бригада, а це - понад чотири тисячі солдат, буде перебувати на території полігону. Весь цей час мобілізовані проходитимуть медичну комісію, а також бойові злагодження, основна мета яких - «підвищення професійних навиків військового мистецтва, формування військових підрозділів та підготовка солдат до бойових завдань», - наголосив Володимир Яцентюк. Натомість подальші дії поки що невідомі. Все, зі слів підполковника, залежатиме від указу Президента. Додамо, що волинські призовники на полігоні Широкий Лан перебувають уже шість діб.

Варто зауважити, що делегація з Волині привезла солдатам харчі та засоби першої необхідності, адже вояки стверджують, що цього їм дуже бракує.

Службу, як переконують солдати, вони будуть нести й надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Українка Показати IP 6 Червня 2014 14:08
Боже спаси і сохрани наших воїнів-солдатів. А тепер нехай політики -патріоти і народні депутати - патріоти, що були всі 23 роки при владі з своїми синами, зятями, батьками поміняють цих хлопців в воєних частинах (мобілізуються в Армію і захищати Україну). Хватить про любов до України розказувати, про патріотизм. Олігархам і народним депутатам тільки добре 23 роки красти в Україні, а лікуватись, відпочивати, купляти нерухомість і розкіш по усьому світу.
ФигВам до Українка Показати IP 6 Червня 2014 17:14
"Олігархам і народним депутатам тільки добре 23 роки красти в Україні" - можете не сомневаться, что теперь это будет во все возрастающих размерах, по сравнению с ними лет через пять нынешнего главного вора Яныка будем вспоминать как честнейшего человека!
Волинянка Показати IP 6 Червня 2014 14:37
Повернути в олігархів, олігархів-політиків і народних-депутатів , які 23 роки прихватизовували народне добро в державну власність і буде нам чим Україну-неньку захищати. А то знизують плечима і не знають де все поділося. 46 мільйонів українців стали заручниками- війни. Вже добрехалися, докралися і наобіцяли золоті гори. У нас зараз в усіх одна біда- війна і потрібно всім не бути байдужими і продажними і зрадниками. Патріотизм на ділі показувати, а не трандіти. Українці - будьмо дружніми і мудрими . Разом ми зможимо подолати труднощі. А то ми були, як лебідь, рак і щука. Поляки зрозуміли, що вони самі тільки можуть змінити все на краще. Працюймо, молімось, один одному допомагаймо. Добро і правда переможе.
мариуполь Показати IP 6 Червня 2014 19:14
коментар було видалено
мариуполь Показати IP 6 Червня 2014 19:15
коментар було видалено
Правий сектор Показати IP 7 Червня 2014 09:48
А єдина з волинських нардепів Катерина Ващук відмовилася перерахувати свою всього-навсього одноденну зарплату на потреби нашого героїчного війська. Ви подивіться на якому найкрутішому джипі-Тойоті Ващук приїздить до нас на Волинь, хизується перед нами бідними. За які грошики вона купила цю махіну? Та за гроші горохівської судді, яку замість того щоб посадити в тюрму, Катя протягнула суддею "довічно". Та за 50 тисяч "зелених", які отримала від подруги Свєти Соколовської за призначення її начальницею обласної сільгоспінспекції. Так що погрузла Ващук в корупції по саму шию і скоро буде мати чималенькі неприємності - вже ніхто її не спасе від ганьби, навіть сам Курченко з Арбузовим, у фракцію яких вона продалася з такою ганьбою. Тому наказ депутатам Волиньради може бути лише один: Ващучку треба позбавити звання Почесного Волинянина, яке вона купила у Клімчука і Войтовича.
Олесь до Правий сектор Показати IP 7 Червня 2014 15:30
Згідний на 100%. Почесна коррупціонерка України. могла носити таке звання тільки у часи янучара. Янучарські посіпаки їй надали це звання-як подяку за роботу "в системі". Безумовно, фінансові питання для Волині К.В. вирішувала .Але і Боря теж- вирішував, теперішнім повчитися! . Корупційна складова цих питань- Вирішив на 10 лімонів, дав потрібній фірмі, ( чогось СУ-536 та Житлобуд 2 " вигравали" всі тендери!!!) - отримав "відкат -20-25 %- одна - в кишеню , на "джипчик", другий у фонд - Рідна волинь- Благодійники! На звалище історії!. А ще б прокурора толкового..... Біда, немає! Тому і "пачотні валіняни" далі в шоколаді...
Мама Показати IP 7 Червня 2014 20:45
Якщо ти, Володимире Яцентюк, справжній заступник командира військ ОК «Північ» по роботі з особовим складом, то забезпеч їх, у першу чергу, засобами захисту, а потім готуй до бойових завдань. Сам, мабуть, і спиш в бронежилеті. А життя 4-х тисяч хлопців будуть на твоїй совісті, і совісті тобі подібних.
Натали Показати IP 14 Червня 2014 23:24
Хлопцы берегите себя ! Храни вас Господь! Вернитесь домой живыми и здоровыми ! Божьего вам благословления !
Локачі Наташа Показати IP 27 Червня 2014 10:55
Благослови ВАС БОЖЕ. Повертайтесь додому живі і здорові. Хай БОГ ВАС береже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus