USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

23 червня стало офіційним днем скорботи в Луцьку. ФОТО

23 Червня 2011 15:53
Луцька міська рада прийняла рішення, аби 23 червня офіційно визнати днем скорботи і вшанування розстріляних ув’язнених Луцької тюрми.
За відповідне рішення проголосували 23 червня.
Пропозицію вніс міський голова Микола Романюк після того, як на панахиді годиною раніше чимало лучан обурювалися тим, що не на всіх закладах і установах висить приспущений державний прапор із чорними стрічками.
Вшанувати 23 червня близько опівдня розстріляних 1941 року до стін луцької тюрми прийшло більше тисячі лучан.

Хода з представників духовенства, влади, майже всього депутатського корпусу міськради та небайдужих лучан проходила від Замкової площі до стін тюрми, де викарбувані на стінах імена загиблих.


«Ми вшановуємо тих, хто стояв тут навколішки і молився за кривдників своїх, за рідних і достойно прийняли свою смерть. Ми можемо їх сприймати святими мучениками, які постраждали за свою віру, за свій край», – зазначив архієпископ УПЦ КП Михаїл після заупокійного богослужіння, що відбулося на вулиці Кафедральній в обласному центрі.


Священнослужитель зазначив, що розстріляні ув’язнені не були злочинцями або рецидивістами, а людьми, «котрі любили свою землю, будували свій край, хотіли найкращого майбутнього своїм нащадкам».
Не обійшлося на панахиді і без політичних гасел та стягів. Окрім синьо-жовтих державних прапорів, перев’язаних чорною стрічкою, на подію принесли чимало політичних стягів ВО «Свобода».


«Я закликаю вас до пильності: говоріть вголос і правду, що загроза в 40-ві роки була від німецького нацизму, так сьогодні найбільша загроза для України від руського нацизму. Якщо ми це всі усвідомимо – ми збережемося як нація і держава», – зазначив голова Братства святого Андрія Первозванного та нардеп першої каденції Олександр Гудима, який стверджував , що у часи розстрілу в’язнів лучан і волинян нищили руські нацисти.















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 23 Червня 2011 16:11
Окрім жовто-синіх державних прапорів,... Стаття 20. Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Державний Прапор України - стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів. Читайте конституцію
klein до 123 Показати IP 24 Червня 2011 00:28
Не зрозумів.. А на мітингу були люди не з рівновеликими смугами на пропорах, чи то ви так про прапор свободівців?
Лучанин Показати IP 23 Червня 2011 21:25
Нажаль чергову, здавалось би хорошу, подію перетворили знову на гнилу політику. "так сьогодні найбільша загроза для України від руського нацизму": в них проблем в Росії і без того вистачає. Територія занадто велика. А для України найбільша загроза - це український нацизм і діячи, подібні Гудимі. І ще дуже хочеться щоб на такі заходи люди приходили не політичні гасла кидати, а дійсно за власною волею вшанувати загиблих...
Japoshik до Лучанин Показати IP 24 Червня 2011 00:29
Величезний респект, пане Лучанин. Згідний повністю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus