USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Підсумки другого дня ЧУ з легкої атлетики у Луцьку

20 Липня 2018 11:30
Вчора все було на «Авангарді»: і «зірки», і діти на доріжках, і божевільні швидкості, і нормативи на Берлін, і персональні рекорди.

Як відомо, Чемпіонат України з легкої атлетики стартував у Луцьку 18 липня і триватиме на луцькому стадіоні «Авангард» до 21 липня. Перший день ЧУ був небагатий на фінали.

Аврал з електроенергією напружив організаторів, але дуже швидко стадіон ожив завдяки генератору і вимкнення не вплинуло на змагання. Навіть більше — без коментарів і музики слово взяли глядачі, які оплесками підтримували учасників вечірніх фіналів, повідомляє Федерація легкої атлетики Волинської області.

Вечір був пекельним. Тон задали стрибуни у довжину, де Владислав Мазур та Сергій Никифоров залетіли за 8 метрів, причому Сергій встановив особистий рекорд (8,23 м).

У метанні спису дуже близький до Берліна був наш Дмитро Шеремет, але він після хвороби показав «тільки» на 77,33 метри і завоював срібло, натомість Юрій Кушнірук розірвав стадіон, метнувши на 80,55 м! У жіночому списі також Волинь має медаль — бронзу завоювала Аня Лагода! Також бронза у волинського десятиборця Сергія Малогловця.

Доки тривали технічні види на стометрівці сталося невеличке диво — наш 17-річний Ерік Костриця увірвався до фіналу на стометрівці. По тому почався калейдоскоп подій і глядачі із журналістами крутили не встигали обмінюватися емоціями — фінали на 400 і 800 метрах, а також жіноча висота.

Євген Гуцол не мав особливих проблем на 800 метрах і маємо перше волинське золото чемпіонату. Женя розповів нам після фінішу, що відчув конкуренцію у забігу, але на цьому етапі не зосереджувався на результаті, готуючи всі сили на Берлін.

Висотниці подарували класну боротьбу і результати. Дивувала Оксана Окунєва, яка тричі взяла висоти з третьої спроби, але згодом втомилася і конкурувати із Табашник та Левченко припинила. Катерина та Юля злетіли на 196 см, причому для Табашник це PB, потім Левченко поставила 2 метри, Катя взяти 198 см не змогла і за кількістю спроб чемпіонкою стала Левченко. Потім була божевільно приємна мить — нагороди дівчатам вручав Богдан Бондаренко.

На 800 метрах не було конкуренції у чемпіонки Європи Наталі Прищепи, яка «привезла» суперницям добрих 30 метрів. Стометрівки прогнозовано виграли Сергій Смєлік і Христина Стуй, причому у киянки це ще й PB — 11.20. Героїнею чемпіоната стає Ганна Плотіцина, яка після вчорашнього золота у бар’єрах сьогодні була бронзовою на сотні. Смєлік виграв у відчайдушного Соколова, причому Олександру ця конкуренція принесла норматив на ЧЄ, молодіжний рекорд України та PB.

Але усе це тло для сьомого місця лучанина Костриці. Ерік був сьомий у фіналі дорослого чемпіонату країни.

5-ю на 10 кілометрах в жінок була волинянка Саша Шафар. Наша марафонка спробувала себе на цій дистанції і зустрічати її на фініш вибіг маленький синочок.

Сьогодні чемпіонат подарує чоловічий і жіночий молот, чоловічу висоту і жіночий стипль, чоловічу жердину та 5 000 м.

Віримо у хороші спроби Іри Климець в секторі метань. Ну й традиційно трохи згодом викладемо тут фото другого дня змагань від Миколи Мартинюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus