USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

28 жовтня: події, факти, дні народження

28 Жовтня 2016 00:00
День народження 28 жовтня відзначає керівник волинського осередку "Національного корпусу" Андрій Д'яченко (на головному фото). Друзі та однодумці щиро вітають його зі святом та бажають усіляких гараздів, натхнення, віри у себе, позитиву та побільше хороших людей на життєвому шляху!

Окрім того, свято сьогодні й у Дениса Ларькіна, власника магазину МегаБайт, вітання від дружини Валерії, донечки Анастасії, батьків та рідних! Нехай цей день буде початком чогось нового, успіхів і натхнення у всіх починаннях та успішного досягнення поставлених цілей!
Денис Ларькін
Денис Ларькін
Також сьогодні святкують день народження колишній депутат Волинської обласної ради Віктор Карпук, екс-голова Іваничівської райдержадміністрації Лідія Томашевська, колишній депутат Волинської обласної ради Святослав Боруцький та футболіст Тарас Михалик.
Лідія Томашевська
Лідія Томашевська
Тарас Михалик
Тарас Михалик
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників з днем народження і здоров'я, достатку і здійснення мрій. Мирного неба і щирих людей поряд.

А ще сьогодні - День визволення України від фашистських загарбників.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік ми писали про лучан, які підкорили Гімалаї. Вони подолали шлях в тисячу кілометрів гірських доріг, десять перевалів (два з яких були вищими за п'ять тисяч метрів), перейшли переправи та підвісні мости, затяжні підйоми та спуски.

У 2014 році редакція показала осінь у зоні АТО. Волонтер Іван Богдан презентував талановиті фото із зони проведення АТО.

У 2013 році у цей день видання розповідало про спогади воєнних літ. Читайте ексклюзивне інтерв'ю від Волинських Новин.

У 2010 році на гральних картах зобразили замок Любарта. Тоді у Львові видали колоду гральних карт «Стародавні карти Королівства Руського», серед яких були карти із зображенням луцького замку.

Народилися:

28 жовтня на світ з'явилися 15-й сьоґун сьоґунату Едо, останній сьоґун в історії Японії Токуґава Йосінобу, український архітектор Володимир Пещанський, британський бізнесмен, мільярдер, наразі президент FOM (Formula One Management) і FOA (Formula 1 Administration) Берні Екклстоун, засновник і голова ради директорів корпорації Майкрософт Білл Гейтс, президент Ісламської республіки ІранМахмуд Ахмадінежад, театральний актор і режисер Роман Віктюк, американська акторка Джулія Робертс, український боксер-любитель Олександр Зубріхін.

Сталося:

1913 — Відкрито трамвайний рух у Вінниці.

1920 — країни Антанти підписали з Румунією «Бессарабський протокол», який віддавав Бессарабію Румунії.

1938 — 17 тисяч польських євреїв заарештовано у Німеччині і відіслано до польського кордону. Польський уряд відмовляється їх прийняти. Вислані залишаються між двома країнами у таборі біженців.

1989 — Верховна Рада України ухвалила закон про державний статус української мови (Закон «Про мову в Українській РСР»).

1993 — Сенат Австралії визнав Голодомор в Україні актом геноциду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus